Iltarastikausi käyntiin taajamasuunnistuksella

Lisätiedot tapahtumasta: Iltarastit/kanava

Asikkalan Raikkaan iltarastit alkoivat vaihtelevassa säässä Vääksyn taajamassa. Rastien aluksi saatiin nauttia kunnon keväisestä sadekuurosta, joka vaihtui nopeasti auringonpaisteeksi. Lähtöpaikkana oli Päijännetalon parkkipaikka ja karttana oli vastikään valmistunut Vääksyn sprinttikartta. Taajamasuunnistus taisi olla tänä vuonna ensimmäisellä kerralla vallan oivallinen vaihtoehto, sillä metsästä löytyy vielä monin paikoin lunta, ja ainakin siellä on erinomaisen märkää.

Paikalle tuli runsaasti suunnistuskoululaisia vanhempineen, sekä oman seuran vakiokävijöiden lisäksi myös ilahduttavasti vierailijoita naapuriseuroista. Kirjattuja suorituksia kertyi kaikenkaikkiaan 61 kappaletta, mikä on ihan hyvä määrä. Iltarastien vetäjänä oli tällä kertaa Anniina Breilin, joka onnistui rakentamaan auton takakonttiin sateenpitävän konttorin, josta oli hyvä jaella karttoja ja kirjata osallistujia iltarastipäiväkirjaan.

Iltarastien ratamestarina toimi Oskar Breilin, joka oli suunnitellut sopivan haastavat radat, joita juostessa pystyi mukavasti tutustumaan Vääksyn nähtävyyksiin. Ja luonnollisesti rasteja oli kaikilla radoilla kanavan molemmin puolin, mikä toi oman lisämausteensa reitinvalintaan. Muutamalla juoksijalla taisi olla vähän liiaksikin kevättä rinnassa, sillä maaliin saapuessaan he vahingossa leimasivat maalileimauksen nollaleimasimella, mikä luonnollisesti tyhjensi emit-kortin tiedot. Lisäksi pitkällä radalla yllättävän moni meni omia kiemuroitaan ja rasteja jäi välistä tai niitä oli kerätty vähän missä järjestyksessä sattuu, joten ehjiä suorituksia tuli vain muutama.

A- ja C-radalla hallitsivat Reitin pojat. Mikko Reitti teki A-radalla pohja-ajaksi 37:56 ollen omilla kymmenluvuilllan. Matias Reitti juoksi C-radan aikaan 22:05 nelisen minuuttia ennen seuraavaa. B-radan valtiaaksi tuli tänään Lauri Latva ajalla 33:18.

Iltarastien tulosten kanssa ilmeni illalla pieniä teknisiä vaikeuksia. Homma meni viimein ohjelmointityöksi yötä myöten, mutta lopulta MTR-lukija nöyrtyi ja osittain käsityönä tulokset saatiin nettisivuille kaiken kansan katseltavaksi.

Ensi viikolla iltarastit pidetään vappupäivänä Padasjoen puolella ja niistä vastaa Päijät-Rasti. Asikkalan Raikkaan seuraavat omat iltarastit pidetään päivitetyllä Kurhilan kartalla keskiviikkona 9.5. samoissa maastoissa, jossa viikonloppuna on Puhtikaura-rastit. Tervetuloa!