Kauppi ja Oikarinen Puhtikaura-rastien voittoon

Lisätiedot tapahtumasta: Puhtikaura-rastit

Sunnuntaina 6.5. kilpailtiin Iso-Äiniöllä pitkän matkan suunnistuskilpailut, Puhtikaura-rastit. Sää suosi kevään ensimmäisellä lämpimällä päivällä yli 400: aa mukaan ilmoittautunutta suunnistajaa. Maasto tarjosi supikkoa, mitä on odotettavissa myös kesän Jukolan viestissä. Suppamaasto houkuttelikin paikalle kovatasoisia suunnistajia ympäri Suomen. Pääsarjojen voittoihin juoksivat Lahden Suunnistajien Minna Kauppi ja Vaajakosken Terän Lauri Oikarinen.

Naisten pääsarjassa lajin moninkertainen maailmanmestari piti omaa vauhtiaan 8km mittaisella radalla ja voitti toiseksi tulleen Kooveen Miia Niittysen yli neljällä minuutilla. Kolmanneksi sijoittunut Marttiina Joensuu (Pohjantähti) jäi hopeasta vain 17 sekuntia. Kärkikolmikon takana naisten väliset erot kasvoivat suuriksi.

Miesten 11km pitkällä radalla kilpailu oli paljon tasaisempaa. Lauri Oikarinen voitti toiseksi tulleen Lahden Suunnistajien Aleksi Anttolaisen vain kolmen sekunnin erolla. Kolmanneksi sijoittunut Navin Joonas Ahola jäi Oikarisesta 35 sekuntia ja vielä neljänneksi sijoittunut Kooveen Jarno Parkkinen jäi voittajalle vain 40 sekuntia.

Kaiken kaikkiaan kilpailuissa oli osallistujia alle 10 -vuotiaista yli 80 -vuotiaisiin. Raikkaalla oli hyvä, 15 lapsen edustus lasten ja nuorten sarjoissa. Nuorimpien poikien H10RR-sarjassa oli jopa seitsemän asikkalalaista, joista Leino Latva sijoittui parhaimpana toiseksi. Tuomaisen sisarukset ylsivät kumpikin kolmannelle sijalle, Vili H12TR - ja Iida-Maria D13 -sarjassa.

Raikas haluaa kiittää kaikkia kilpailuihin osallistuneita kilpailijoita, talkoolaisia sekä yhteistyökumppaneita. Kiitos Puhtikauraa palkinnoksi toimittaneelle Viipurilaiselle kotileipomolle ja Teppo Ylä-Hemmilälle, kilpailukeskuksen maanomistajalle Juha Kamppilalle, kilpailukeskukseen teltat ja wc:t toimittaneelle Asikkalan telttapalveluille ja Matti Rauniolle, aggregaatin toimittaneelle Mismo Oylle, Asikkalan kunnalle, Raimo Anttilalle, Juhani Ahoselle, Tuottajain Maidolle sekä Järvi-Hämeen Osuuspankille.