Hippo-suunnistuskoulut alkavat 26.4.

Raikkaan suunnistusjaoston nuorisotoiminta perustuu Hippo-suunnistuskouluun, joka sisältää kolme taitotasoryhmää: alkeissuunnistuskoulun, kompassikoulun ja nuoret. Kaikkien ryhmien harjoitukset järjestetään samasta paikasta samaan aikaan, mutta ryhmillä on omat ohjaajat ja suunnistustehtävät. Harjoitukset järjestetään maanantaisin klo 18 26.4. alkaen juhannukseen asti ja jatketaan kesätauon jälkeen vielä elokuussa. Yksi harjoituskerta kestää noin 60-75 minuuttia harjoituksesta riippuen. Kaksi ensimmäistä harjoitusta pidetään Vääksyn urheilukentällä, mutta seuraavilla kerroilla paikka vaihtuu. Harjoituskerrat ja niiden sijainnit löydät jutun alaosasta.

Leimaajat

Alkeissuunnistukoulu on tarkoitettu lapsille, jotka osallistuvat suunnistuskouluun ensimmäistä kertaa tai ovat osallistuneet siihen jo aiemmin, muttei osaa vielä suunnistuksen perusteita. Ryhmää kutsutaan leimaajiksi. Harjoituksissa opetellaan karttamerkkejä, kartan suuntaamista ja etsitään helppoja rasteja, jotka on sijoitettu selkeisiin kohteisiin polkujen ja teiden lähelle. Tässä ryhmässä leikeillä ja peleillä on suuri rooli harjoituksissa. Lapset osallistuvat ryhmään yhdessä huoltajan tai muun aikuisen kanssa.

Koronarajoitusten voimassa ollessa yhdellä ohjaajalla on ryhmässä enintään viisi aikuista ja heidän lapsensa. Ohjaajilla on käytössä kasvomaskit ja toivomme myös aikuisten käyttävän maskeja. Pidetään huolta turvaväleistä. Kokoontumisrajoitusten voimassaollessa vain lapset saavat osallistua leikkeihin, aikuisten pyydetään seuraavan leikkiä etäällä turvavälein.

 

Kompassikoulu

Kompassilaisiin kuuluvat lapset, jotka osaavat suunnistuksen perusteet ja kykenevät kiertämään yksin lasten opastetun rastireittiradan. Ryhmässä suunnistustaitoja kehitetään entisestään ja harjoitellaan mm. kompassin käyttöä. Harjoituksissa ei ole viitoitusta ja helpoista suunnistusradoista tulee selvitä ilman ohjaajan jatkuvaa läsnäoloa. Leikkejä, pelejä ja hauskanpitoa ei ole unohdettu, vaikkakin niiden osuus on pienempi kuin leimaajissa. Ryhmäläisiä kannustetaan osallistumaan ahkerasti ilta-/viikkorasteille sekä Päijät-Hämeen Kompassicupiin.

Nuoret

Nuorten taitoharjoitukset on tarkoitettu SM-kilpailuihin osallistuville nuorille. Harjoitukset ovat kilpailuihin valmistavia harjoituksia, minkä lisäksi nuorille suositellaan ahkeraa osallistumista viikkorasteille kahden hyvän viikoittaisen suunnistusharjoituksen tekemiseksi.

 

Ilmoittautumiset suunnistuskouluihin alkaa maanantaina 19.4. MyClubissa. Kaikki osallistujat ilmoittautuvat Hippo-suunnistuskoulu tapahtumaan, mistä osallistujat jaetaan myöhemmin leimaajiin, kompassikouluun ja nuoriin. Osallistumismaksu on 50€ per lapsi, 90€ kaksi lasta samasta taloudesta ja 120€ kolme tai useampi lapsi samasta perheestä. Hinta sisältää ohjatut harjoitukset, vakuutuksen leimaajille ja kompassikoululaisille (minkä aktivoimiseksi tarvitsemme lapsen henkilötunnuksen) ja ilmaisen osallistumisen ilta-/viikkorasteille. Vakuutus on samalla Suomen Suunnistusliiton lisenssi, joka mahdollistaa halutessa kilpailuihin osallistumisen. Suunnistuskouluun ilmoittautuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Lasten jäsenmaksu on 10€. Voimme ottaa ryhmiin yhteensä enintään 50 suunnistajaa.

Jäikö jokin mietityttämään? Listätietoja voi kysellä Monalta, mona.pokala(a)outlook.com tai p. 050 5477 234

 

Harjoituskerrat:

26.4. Vääksyn urheilukenttä

3.5. Vääksyn urheilukenttä

10.5. Vesivehmaan koulu

17.5. Pasolanharju

24.5. Salonsaari

31.5. Aurinkovuori, hiihtomaan P 

7.6. Pasolanharju

14.6. Jenkkapirtti

20.6. Kompassicup nuorten viesti, keskusta

kesätauko

9.8. Kompassi cup henkilökohtainen matka, Salonsaari

16.8. Kirkonkylä

(23.8. Tauko)

30.8. Kytänkangas, Vesivehmaa

6.9. Uudenmyllyn laavu, Kurhila

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Osallistujille annetaan tarkemmat sijaintitiedot.