Eliakselle kaksoismestaruus

AOK 2013

Asikkalan Raikkaan nuorimmilla suunnistajilla oli tiukka viikko. Koulu alkoi loman jälkeen, maanantai-iltana oli Päijät-Hämeen alueen oravanpolkumestaruuskisat ja viikonloppuna alueen pitkänmatkan mestaruuskisat ja viestit.

Oravanpolkukisoissa, jotka on tarkoitettu 16-vuotiaille ja sitä nuoremmille suunnistajille, raikkaalaiset suunnistivat 4 mitalia.

Iitin Tillolassa pidetyssä kisassa Elias Ala-Heikkilä suunnisti nopeimmin 8-vuotiaiden rastireittiradan. Elias on ikäisekseen taitava suunnistaja ja niinpä hän voittikin sarjansa ylivoimaisesti. Toiseksi tullut, ensimmäisissä kisoissaan suunnistanut Raikkaan Oiva Kasurinen, suunnisti myös mainiosti. 8-vuotiaissa Raikkaan värisuoran täydensi tyttöjen sarjassa kolmanneksi suunnistanut Iida-Maria Tuomainen, joka myös on aloittanut kilpasuunnistuksen tänä kesänä.

Neljännen mitalin toi 15-sarjalainen Joni Hirvonen, joka onkin Raikkaan lupaavia nuoria suunnistajia. Jonin mitalin väri oli hopeinen. Muista raikkaalaisista Peter Uusitalo sijoittui H12 sarjassa neljänneksi, Henna Kolila viidenneksi sarjassa D11TR ja Johanna Salminen viidenneksi sarjassa D9RR.

Lauantaina neljä aluemestaruutta

Lauantain henkilökohtaisessa kisassa Nastolan Mäkelässä Elias jatkoi hienoja suorituksiaan. Marginaali seuraavaan sijaan oli jälleen neljän minuutin luokkaa, vaikka Eliaksen karttakin oli kertaalleen tippunut ennen seitsemättä rastia.

Iida-Maria kirkasti maanantaisen pronssimitalinsa kultaiseksi. Myös Peterin neljäs sija vaihtui aluemestaruuteen.

12- ja 14-vuotiaiden radoilla suoritukset vaihtelivat paljon, todella nopeista suorituksista useisiin hylkäyksiin ja keskeytyksiin.

Aikuisten sarjoissa Leena Hirvonen suunnisti aluemestariksi sarjassa D45, D20-sarjassa Sanna Nykänen tuli toiseksi ja Asta Järvinen kolmanneksi.

Antero Näsi suunnisti pronssia sarjassa H60.