Eliakselle SM-pronssia -syksyn SM-kisojen tuloskooste

Syksy ja etenkin syyskuun viikonloput ovat perinteisesti pyhitetty suunnistuksen SM-kilpailuille. Tänä vuonna on jo ratkottu keskimatkan, pitkän matkan, sprintin, viestin ja yösuunnistuksen mestaruudet, joissa koreimmin Asikkalan värejä on kantanut  Elias Ala-Heikkilä. Pitkällä matkalla Elias sijoittui ensin kahdeksanneksi ja nappasi yösuunnistuksen SM-kilpailuista pronssia. Mitali on seuramme ensimmäinen tossusuunnistuksessa sitten Kaupin sisarusten nuoruusvuosien ja edellisestä nuorten sarjojen plaketistakin on kulunut jo 14 vuotta (Seppo Järvinen 9. H16 -sarjassa SM-pitkällä matkalla vuonna 2006). Koko seura onnittelee siis lämpimästi tuoretta mitalistia!

SM-yön mitali yllätti nuoren taitavan suunnistajamme. Varsinaista pummia ei kilpailuissa tullut, mutta muutama huono reitinvalinta mahtui matkalle ja pariin kertaan oli nuori mies ollut lähellä lähteä väärään suuntaan.  Kilpailun voitti Espoon Akilleksen Pyry Riissanen ja toiseksi tuli MS Parman Topias Muukkonen. Hopea mitaliin ei eroa jäänyt maalissa kuin 11 sekuntia, mutta SM-mitali on aina SM-mitali, minkä vuoksi pientä eroa ei tarvitse harmitella. Fiilikset ovat vielä kilpailujen jälkeenkin Eliaksen mukaan mahtavat - ja miksei olisi hienon suorituksen jälkeen.

Myös muita hienoja tuloksia on päästy lukemaan syksyn kisoista. Leena on jatkanut varmoja suorituksiaan ja sijoittunut kaikissa kilpailuissa 16 parhaan joukkoon. Sijoituksellisesti paras tulos tuli pitkältä matkalta, jossa hän sijoittui Eliaksen tavoin sarjansa kahdeksanneksi. Pitkä matka osoittautui toistaiseksi raikkaalaisten vahvimmaksi matkaksi, sillä toinen nuori suunnistajamme Roni-Eemil Norrbacka teki kilpailuissa syksyn parhaan tuloksensa sijoittuen 18. Pitkästä aikaa saimme tänä syksynä joukkueen SM-viestiin, kun Antti Salminen täydensi nuorten miesten trion ja he pääsivät osallistumaan H16 -sarjaan. Ensimmäiseksi arvokisaviestiksi he suoriutuivat kilpailusta mainiosti ja sijoittuivat 18.

Kilpailukausi jatkuu vielä muutamien kansallisten kilpailujen verran. Kauden päättävä SM-erikoispitkä suunnistetaan 17.10. Orivedellä.