Samuelille SM-kultaa, -hopeaa ja paikka MM-kisoihin

Kuluneena viikonloppuna Espoossa kilpailtiin pyöräsuunnistuksen SM-mitaleista sprintissä ja pitkällä matkalla. Samuel voitti sprintissä ensimmäisen suomenmestaruutensa ja nappasi hopeaa pitkältä matkalta. Sprintissä suoritus osui nappiin ja eroa toiseksi tulleeseen kertyi yli minuutti. Hienoa ja itsevarmaa suoritusta pääsi seuraamaan myös ensikertaa ISTV:stä ja Ruudusta livenä. Lähestyksen näkee jälkikäteen Youtubesta hakusanalla "Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup". Sprinttiin osallistuivat lisäksi Konsta (H21) ja Pekka (H70). Miehistä Konsta sijoittui 11. ja Pekka 7.

Pyöräsuunnistuskausi alkoi vappuna Evolla katsastuskilpailuilla. Kaksipäiväisissä kilpailuissa Samuel voitti keskimatkan kilpailun ja oli toinen pitkällä matkalla jääden voittajalle, Andre Hagalle, vain 4 sekuntia. Hyvin menneiden katsastuskilpailuiden jälkeen Samuel on odotetusti valittu mukaan Suomen joukkueeseen kolmen viikon päästä kilpailtaviin MM-kilpailuihin. Kilpailut järjestetään Suomessa Kuortaneella, mutta koronan vuoksi paikalle ei oteta yleisöä.

Suomen joukkueet aikuisten MM-kilpailuihin:

Naiset (7): Antonia Haga OK Botnia, Marika Hara Koovee, Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat (ei sprinttiä), Henna Saarinen Koovee (vain sprintti), Ingrid Stengård OK Trian, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat.

Miehet (7): André Haga OK Botnia, Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Kare Kaskinen Ulvilan Ura (ei sprinttiä), Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37 (vain sprintti), Samuel Pökälä Asikkalan Raikas.