Suunnistuskoulu 2020 lapset ja nuoret

Raikkaan suunnistusjaoston nuorisotoiminta perustuu alkeissuunnistuskouluun, joka on tarkoitettu alle 8-vuotiaille sekä ensikertaa suunnistuskouluun osallistuville. Ryhmää kutsutaan leimaajiksi. Harjoituksissa opetellaan karttamerkkejä ja etsitään helppoja rasteja, jotka on sijoitettu selkeisiin kohteisiin. Tässä ryhmässä leikeillä ja peleillä on suuri rooli harjoituksissa. Lasten toivotaan osallistuvan ryhmään yhdessä huoltajan kanssa. Harjoituksia järjestetään yleensä kerran viikossa huhti- ja toukokuussa, mutta keväällä 2020 ryhmälle järjestetään omatoiminen etäsuunnistuskoulu. Lisätietoja täällä.

Kompassilaisiin kuuluvat n. 8-12 -vuotiaat lapset, jotka ovat osallistuneet jo aiemmin suunnistuskouluun ja uskaltavat kiertää yksin lasten opastetun rastireittiradan. Ryhmässä suunnistustaitoja kehitetään entisestään ja harjoitellaan kompassin käyttöä. Leikkejä, pelejä ja hauskanpitoa ei ole unohdettu, vaikkakin niiden osuus on pienempi kuin leimaajissa. Ryhmällä on harjoitukset huhtikuusta syyskuun puoliväliin, heinäkuu lomaillaan. Lisäksi ryhmälaisia kannustetaan osallistumaan ahkerasti ilta-/viikkorasteille. Koronavirus vaikuttaa ryhmän harjoituksiin ja viikoittaisia harjoituksia ovat korvanneet huhtikuussa aktiivisten vanhempien järjestämät muutamat harjoitukset ja kiintorastit.

Nuorten taitoharjoituksia järjestetään normaaliolosuhteissa samaan aikaan kompassilaisten kanssa, mutta omilla suunnistusradoilla. Harjoitukset on kilpailuihin valmistavia harjoituksia, minkä lisäksi suositellaan ahkeraa osallistumista viikkorasteille kahden hyvän viikoittaisen suunnistusharjoituksen tekemiseksi.

Aiempien vuosien iltarastipassin korvaa tänä vuonna kaikille lapsille ja nuorille tarkoitettu suunnistussuorituskortti. Kirjoita tähän taulukkoon tai omalle ruutupaperille kaikki 1.4.-31.10.2020 välisenä aikana tehdyt suunnistussuoritukset. Niihin lasketaan KAIKKI suunnistussuoritukset eli esimerkiksi ilta-/viikkorastit, suunnistustreenit, kiintorastit, kilpailusuoritukset ja itsetehdyllä kartalla juostut pihasuunnistukset. Merkkaathan myös keskeytyneet ja hylätyt suoritukset listaan. Kaikki 8.11. mennessä Monalle palautetut suorituskortit (kuva sähköpostiin mona.pokala(a)outlook.com tai whatsappiin riittää) palkitaan saavutettujen tasojen mukaisesti koko seuran palkitsemistilaisuudessa tai suunnistajien pikkujouluissa. Eri palkitsemistasot ovat platinataso 50, timanttitaso 40, kultataso 30, hopeataso 20 ja pronssitaso 10 suoritusta.

toukokuu

pe 1.5.
00:00–00:00
Kompassikoulu ja nuoret
Asikkala
ma 4.5.
00:00–23:00
Hippo -omatoimisuunnistuskoulu
Asikkala

Koronavirustilanteen vuoksi järjestelyt saattavat muuttua nopeastikin. Seuraa tätä sivustoa tai kysy tapahtumien järjestäjiltä jos on jotain epäselvää.