Suunnistuskoulu 2021 lapset ja nuoret

Raikkaan suunnistusjaoston nuorisotoiminta perustuu Hippo-suunnistuskouluun, joka sisältää kolme taitotasoryhmää: alkeissuunnistuskoulun, kompassikoulun ja nuoret. Kaikkien ryhmien harjoitukset järjestetään samasta paikasta samaan aikaan, mutta ryhmillä on omat ohjaajat ja suunnistustehtävät. Harjoitukset järjestetään maanantaisin 26.4. alkaen juhannukseen asti ja jatketaan kesätauon jälkeen vielä elokuussa.

Leimaajat

Alkeissuunnistukoulu on tarkoitettu lapsille, jotka osallistuvat suunnistuskouluun ensimmäistä kertaa tai ovat osallistuneet siihen jo aiemmin, muttei osaa vielä suunnistuksen perusteita. Ryhmää kutsutaan leimaajiksi. Harjoituksissa opetellaan karttamerkkejä, kartan suuntaamista ja etsitään helppoja rasteja, jotka on sijoitettu selkeisiin kohteisiin polkujen ja teiden lähelle. Tässä ryhmässä leikeillä ja peleillä on suuri rooli harjoituksissa. Lapset osallistuvat ryhmään yhdessä huoltajan tai muun aikuisen kanssa.

Koronarajoitusten voimassa ollessa yhdellä ohjaajalla on ryhmässä enintään viisi aikuista ja heidän lapsensa. Ohjaajilla on käytössä kasvomaskit ja toivomme myös aikuisten käyttävän maskeja. Pidetään huolta turvaväleistä. Kokoontumisrajoitusten voimassaollessa vain lapset saavat osallistua leikkeihin, aikuisten pyydetään seuraavan leikkiä etäällä turvavälein.

Kompassikoulu

Kompassilaisiin kuuluvat lapset, jotka osaavat suunnistuksen perusteet ja kykenevät kiertämään yksin lasten opastetun rastireittiradan. Ryhmässä suunnistustaitoja kehitetään entisestään ja harjoitellaan mm. kompassin käyttöä. Harjoituksissa ei ole viitoitusta ja helpoista suunnistusradoista tulee selvitä ilman ohjaajan jatkuvaa läsnäoloa. Leikkejä, pelejä ja hauskanpitoa ei ole unohdettu, vaikkakin niiden osuus on pienempi kuin leimaajissa. Ryhmälaisia kannustetaan osallistumaan ahkerasti ilta-/viikkorasteille sekä Päijät-Hämeen kompassikuppiin.

Nuoret

Nuorten taitoharjoitukset on tarkoitettu SM-kilpailuihin osallistuville nuorille. Harjoitukset ovat kilpailuihin valmistavia harjoituksia, minkä lisäksi nuorille suositellaan ahkeraa osallistumista viikkorasteille kahden hyvän viikoittaisen suunnistusharjoituksen tekemiseksi.

Aiempina vuosina lapset ovat saaneet kerätä suoritusmerkintöjä iltarastipasseihin ja suoritustaulukkoon. Tänä vuonna suunnistuskoululaisille jaetaan suorituspiirakat, johon saa värittää suunnistusharjoitukset, joihin lapsi on osallistunut. Suorituskortit jaetaan vain suunnistuskouluun osallistuville lapsille.

Ilmoittautumiset suunnistuskouluihin alkaa maanantaina 19.4. MyClubissa. Osallistumismaksu on 50€ per lapsi, 90€ kaksi lasta samasta taloudesta ja 120€ kolme tai useampi lapsi samasta perheestä. Hinta sisältää ohjatut harjoitukset, vakuutuksen leimaajille ja kompassikoululaisille (minkä aktivoimiseksi tarvitsemme lapsen henkilötunnuksen) ja ilmaisen osallistumisen ilta-/viikkorasteille. Vakuutus on samalla Suomen Suunnistusliiton lisenssi, joka mahdollistaa halutessa kilpailuihin osallistumisen. Suunnistuskouluun ilmoittautuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Lasten jäsenmaksu on 10€. Voimme ottaa ryhmiin yhteensä enintään 50 suunnistajaa.

Suunnistuskoulutapahtumat on listattu alla. Oikeus muutoksiin pidätetään.

huhtikuu

ma 26.4.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Vääksyn urheilukenttä

toukokuu

ma 3.5.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Vääksyn urheilukenttä
ma 10.5.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Vesivehmaan koulu
ma 17.5.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Pasola
ma 24.5.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Rismalahti
ma 31.5.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Aurinkovuori

kesäkuu

ma 7.6.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Pasola
ma 14.6.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Jenkkapirtti
su 20.6.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Kanava

elokuu

ma 9.8.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Pasolanharju
ma 16.8.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Asikkala
ma 30.8.
18:00–19:00
Hippo-suunnistuskoulu
Kytänkangas

Kompassi-tapahtumat lyhyesti

Kompassi-tapahtumat sisältävät alueellisesti järjestettävät Kompassi-cupin, -viestit ja -leirin sekä avoimen valtakunnallisen tapahtuman. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään tulevana kesänä 22.8.2021 Valkeakoskella osana Nuorten superviikonloppua, johon kuuluu myös Nuorten Jukola sekä INOV-8-liigan finaali. 

Sarjat

Kompassi -tapahtumien kohderyhmä ovat alle 14-vuotiaat suunnistajat. Sarjajako on H/D14 (kultakompassisarja), H/D12 (hopeakompassisarja) ja alle 10-vuotiaat (pronssikompassisarja).

      

 

Päijät-Hämeen Kompassi-tapahtumat 2021

 
Ma 17.5. Launeen perhepuisto, Lahti Kompassi-cup I Lahden Suunnistajat -37
Ke 9.6. Hollola Kompassi-cup II Hollolan Urheilijat -46
Su 20.6. Asikkala Kompassi-viesti (6-os.)
Kompassi-leiripäivä
Asikkalan Raikas
Ma 9.8. Asikkala Kompassi-cup III Asikkalan Raikas
Su ? ? Kompassi-viesti AM-viestien yhteydessä
Ma 25.8. Orimattila Kompassi-cup IV Rastivarsat
Ma 6.9. Kiveriö, Lahti Kompassi-cup V Lahden Suunnistajat -37