Hippo-suunnistus- ja metsäkoulu

Paikka
Vääksyn urheilukenttä Asikkalantie 14, Vääksy

Kartan suuntaaminen.

Kauden tapahtumat

Asikkalan Raikkaan suunnistuskoulut liikuttavat vuosittain useita kymmeniä lapsia. Neljässä eri ryhmässä opitaan erilaisia suunnistustaitoja lapsen ikä- ja taitotaso huomioon ottaen. Leikit ja pelit ovat osa harjoituksia. Järvi-Hämeen OP tukee suunnistuskoulujen järjestämistä -suuri kiitos tästä!

Suunnistuskoulut alkavat maanantaina 8.4.2019 klo 18-19 aloitusinfolla ja pienillä suunnistustehtävillä Vääksyn liikuntahallilla. Muut suunnituskoulukerrat kestävät noin 1 h 15 min.

Hippo-metsäkoulu (4-6v) on tarkoitettu perheen pienimmille, alle kouluikäisille lapsille yhdessä vanhemman kanssa. Harjoituskerroilla tutustutaan suunnistukseen ja metsään leikkien ja hauskojen harjoitusten avulla. Suositusalaikäraja on 4v (synt. 2015), mutta perheen pienemmät sisarukset ovat tervetulleita mukaan isomman sisaruksen mukana.

Hippo-suunnistuskoulu (7-13v) on tarkoitettu alakouluikäisille. Alkulämmittelyjen jälkeen pienryhmissä tutustutaan suunnistuksen teoriaan ja harjoitellaan suunnistusta leikkejä ja hauskuutta unohtamatta. Suunnistuskoulu päättyy toukokuun lopussa, mutta taitoja voi tulla kehittämään iltarasteille tai Kompassikouluun.

Vuonna 2019 uusina ryhminä aloittavat Kompassikoulu ja Nuorten Jukola -ryhmä. Kompassikoulu on tarkoitettu 9-12-vuotiaille jo suunnistusta osaaville lapsille. Harjoituksissa perehdytään syvemmälle suunnistuksen teoriaan ja opetellaan mm. kompassin käyttöä ja maaston muotojen tuntemista. Osa harjoituksista järjestetään samaan aikaan suunnistuskoulun kanssa ja osa iltarastien yhteydessä.

Nuorten Jukola -ryhmän harjoitukset on tarkoitettu yli 12 -vuotiaille, jotka osaavat jo suunnistaa suoria suunnistusratoja ilman RR- tai TR-radan siimaria. Harjoitukset järjestetään iltarastien yhteydessä.

Ryhmissä on useita ohjaajia, joista lähes kaikki ovat käyneet Suomen Suunnistusliiton ohjaaja- tai valmentajakoulutuksen.

 

Ilmoittautuminen:

Ryhmiin ilmoittautuminen alkaa maanantaina 1.4.2019 klo 18.

Ilmoittaudu suunnistuskouluun myClub järjestelmän kautta, jolloin saat toisen kerran jälkeen suunnistuskoululaskun ja jos et ole ollut aikaisemmin jäsen, niin myös jäsenmaksulaskun. Jos et halua jatkaa suunnistuskoulua, ilmoita asiasta suunnistusjaoston sihteerin s-postiin viimeistään 25.4.

Voit rekisteröidä jäsentietosi omatoimisesti seuraavan ohjeen mukaisesti:

- Jos tulet kokeilemaan suunnistusta ekalla kerralla. Voit täyttää ilmoittautumislomakkeen, jossa on s-postiosoitteesi, jolloin lähetämme aktivointilinkin.

- Kirjaudu myClub ID -käyttäjätilillesi (osoite: https://id.myclub.fi)

- Etsi seurasi myClub-palvelu 'Seurat'-välilehdeltä kirjoittamalla hakukenttään muutama alkukirjain seuran nimestä tai seuran paikkakunta ja klikkaa 'Etsi'-nappia

- Klikkaa seurasi logoa, jolloin pääset seurasi myClub-sisäänkirjautumissivulle

- Klikkaa sisäänkirjautumissivulla linkkiä 'Rekisteröi jäsentili'

- Täytä jäsentietolomake.

- Jos voit liittyä useaan ryhmään kerralla valitse kohdasta 'Valitse ryhmät joihin haluat liittyä' ryhmät joihin haluat liittyä

- Vahvista rekisteröityminen klikkaamalla 'Tallenna'-nappia

 

Osallistumismaksut:

Metsäkoulu 25e, Suunnistus- ja Kompassikoulu 40e. Sisaralennus 5e.