Tuomo ja Samppa MM-pronssilla

Portugalin Montalegren paahteisissa vuoristomaastoissa ajettiin pyöräsuunnistuksen MM-kisat 9.-18.7. Raikkaalaisilla oli jännitettävää kaksinkertaisesti, sillä nuorten Suomi-paidat ylleen pukivat Samuel Pökälä ja pyöräsuunnistuksessa talvella seuraa vaihtanut heinolalainen Tuomo Lahtinen.

Kisat alkoivat kaupunkisprintillä, jossa Samppa pääsi finaaliin ollen 14. Keskimatka ajettiin kahteen otteeseen, sillä ensimmäisellä kerralla yksi rasteista oli sijoitettu väärään paikkaa. Toisella yrityksellä Samppa suunnisti 10:nneksi ja Tuomo 31:nneksi. Pitkällä matkalla kisojen toisen kultamitalinsa otti Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi (ensimmäinen tuli keskimatkalta), mutta raikkaalaisten oli tyytyminen sijoihin 14. (Samppa) ja 20. (Tuomo).

Rankat MM-kisat päätti viesti, johon Suomen ykkönen (Juuso Jutila, Antti Vainio, Pekka Niemi) lähti ennakkosuosikkina ja kakkosjoukkue haastamaan muita. Tuomo aloitti viestin hyvin ollen väliajassa neljäntenä muutaman sekunnin Jutilaa edellä. Loppulenkki tuotti kuitenkin vaikeuksia: "yhteensä noin viisi minuttia tuli töhöiltyä sahatessa mäkiä ylös ja alas" Tuomo kommentoi. Toiselle osuudelle kuudentena polkemaan lähti Malax IF:n Joakim Höstman tullen myös samalla sijoituksella vaihtoon. Samppa painui ankkuriosuudelle Australian kintereillä taivoitteenaan parantaa sijoitusta pykälällä. Suomen ykkönen oli vaihtanut toisena ja Niemi ehti tavoittaa kärjessä taivaltaneen Tsekin ennen kuin rengasrikko johti keskeytykseen. Suomen mitalihaaveet viestistä eivät kuitenkaan lopahtaneet Niemen epäonneen, sillä Samppa suunnisti viikon parhaimman suorituksen ollen osuutensa toiseksi nopein ja nosti kakkosjoukkueen pronssille. Jopa hopeaan olisi ollut mahdollisuus, sillä Venäjä jäi vain 28 sekuntia edelle. "Lopussa näin sen, ja koitin ajaa kiinni, mutta matkaa oli hiukan liian vähän. Ja kyllä tähän ronssiin täytyy olla tyytyväinen," iloitsi yllätyspronssijoukkueen ankkuri.

Viestin tulokset, pojat:

  1. CZE (Kristof Bogar, Martin Tisnovski, Vojtech Stranski) 2.57.16
  2. RUS 2 (Mikhail Utkin, Grigory Medvedev, Petr Ryabinin 3.02.01
  3. FIN 2 (Tuomo Lahtinen, Joakim Höstman ja Samuel Pökälä) 3.02.29