Artikkelit 2019

joulukuu

 • Tukirahaa 7-15-vuotiaiden lasten harrastamiseen

  Asikkalan kunta on saanut aluehallintovirastolta hankerahaa tukemaan 7-15-vuotiaiden asikkalalaisten lasten ja nuorten liikuntaharrastusta. Tuki on ensisijaisesti tarkoitettu perheille, joiden taloudellinen tilanne on haastava. Perheet hakevat tukea suoraan kunnan liikuntapalveluilta ja kunta maksaa tukirahan myöhemmin yhdistyksen tilille, jonka toiminnassa lapsi/nuori on mukana. Ensimmäinen haku päättyy 31.1.2020. Tukea voi saada maksimissaan 50 euroa kuukaudessa lasta kohden.

lokakuu

 • Halikko-viesti 2019

  Lauantaina 26.10. suunnistettiin monelle kauden viimeinen suunnistuskilpailu, 15-osuuksinen Halikko-viesti Salossa. Raikas sai kilpailuun muutaman vuoden tauon jälkeen oman joukkueen, joka valitettavasti hylättiin väärällä rastilla käynnin takia. Tämä ei kuitenkaan osallistujia haitannut, sillä kannustavassa yhteishengessä suunnistaminen oli kivaa vesisateesta huolimatta.

 • Syyskuun tulokset

  Syyskuussa raikkaalaiset tekivät 12 kilpailusuoritusta, joista kotiin tuomisina oli kaksi SM- ja AM-mitalia. Lokakuussa kilpailukausi jatkuu vielä Nuorisoviestillä, Oravatonnilla, SM-erikoispitkällä ja Halikko-viestillä ennen marraskuun Raatojuoksua ja nastareiden pesua talviteloille.

 • Leenalle SM-sprinttipronssia!

  Leena Hirvonen huipensi menestyksekkään suunnistuskauden SM pronssiin sprinttimatkojen mestaruuskilpailuissa Forssassa. Paljon onnea!

 • Aluekuppi päätökseen Orimattilassa

  Lahden alueen seurojen yhteinen lasten aluekuppi päättyi 4.9. Orimattilan osakilpailuun. Kesän aikana Asikkalassa, Lahdessa, Hollolassa ja Orimattilassa järjestettiin yhteensä 4 matalan kynnyksen osakilpailua, joihin osallistui yhteensä 24 raikkaan lasta ja junioria.

syyskuu

 • Elokuun tulokset

  Täältä pääset lukemaan raikkaalaisten tulokset elokuun kilpailuista. Kuukauden saldona on 38 suoritusta, joissa podiumille yllettiin 16 kertaa. Sarjavoitoista päästiin nauttimaan 5 kertaa.

elokuu

 • Maanantaina se alkaa!

  Raikkaan syksyn liikuntatunnit alkavat maanantaina yleisurheilun merkeissä. Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina luvassa niin telinejumppaa, perheliikuntaa, yleisurheilukoulua, suunnistajien salivuoroa kuin kestävyys/fysiikka-ryhmääkin. Tunneilla luvassa liikunnan riemua, yhdessä tekemistä ja hikipisaroiden vuodatusta. Tule mukaan liikkumaan! Ilmoittautumisen tunneille voit tehdä helposti myClubin kautta. Artikkelista näet tarkat tuntikuvaukset jokaiselle tunnille.

 • Aluekuppi huipentuu Orimattilan osakilpailuun 4.9.

  Täksi kesäksi kehitetty lasten Aluekuppi on kerännyt mukavan määrän lapsia Päijät-Hämeen eri seuroista kisailemaan keskenään sarjoissa H/D 8RR-16. Keväällä järjestettiin kaksi osakilpailua Asikkalan Raikkaan ja Lahden Suunnistajien toimesta. Kolmas osakilpailu kisattiin elokuun puolessa välissä Hollolan Heinsuolla. Viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu suunnistetaan Orimattilassa keskiviikkona 4.9.

 • Jukolan viestin hakeminen 2024 tai 2025

  Asikkalan Raikas ja Rastivarsat ovat päättäneet hakea Jukolan viestin järjestämisoikeutta vuodelle 2024 tai 2025 Vesivehmaan lentokentälle. Lentokentän alue on kisaan paras mahdollinen, sillä avointa aluetta on lähes 50 hehtaaria, maasto alkaa heti kentän vierestä ja paikalle on helppo saapua. Samassa paikassa järjestettiin Jukolan viesti edellisen…

 • Nuorten Jukolasta 85. sija

  Asikkalan Raikas osallistui tänä vuonna Turussa järjestettyyn Nuorten Jukolaan ja sijoittui kilpailussa 85. sijalle. Kuten kesän kilpailuissa on nähty, nuoret tekivät kilpailussa osuuksillaan hienoja suorituksia niin taidollisesti kuin fyysisesti. Joukkueen optimaalisen keski-iän ollessa 16 vuotta Raikkaan joukkueen keski-ikä oli alle 14 vuotta.

 • Harrastemessuilla lajikokeiluja

  Asikkalan Raikas osallistui keskiviikkona 28. elokuuta Asikkalan kunnan järjestämille harrastusmessuille, jossa eri yhdistykset ja yritykset esittelivät harrastusmahdollisuuksiaan Asikkalassa. Raikkaan pisteellä urheilukentällä pääsi tapaamaan uuden seuratyöntekijän Miian, testaamaan mölkyn heittoa tasapainolaudalta, yleisurheilijoiden pisteellä turbokeihään heittoa ja kilpailukorkeudella olleita aitajuoksuaitoja sekä suunnistajien pisteellä labyrinttisuunnistusta. Lajikokeilijoita oli runsaasti,…

 • 9 AM-mitalin viikonloppu Orimattilassa

  Kuluneena viikonloppuna suunnistettiin Orimattilassa AM-pitkämatka ja -viesti. Edes sunnuntain kaatosade ja viestin alussa jyrissyt ukkonen eivät haitanneet hyvää kilpailufiilistä, joka kilpailupaikalla oli havaittavissa. Hyvä tekemisen meininki näkyi myös tuloksissa, sillä pitkältä matkalta saimme seitsemän AM-mitalia ja viestistä kaksi.

 • Samuelille MM-viestipronssia ja 4. sija pitkältä matkalta

  Samuel Pökälä osallistui 28.7.-3.8. pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuihin Tanskan Viborgissa. Viime vuonna comebackin lajiin tehnyt mies teki tasaisen vahvoja suorituksia koko kilpailuviikon ajan ja saavutti Suomelle viestipronssia yhdessä Jussi Laurilan ja Pekka Niemen kanssa. Henkilökohtainen mitalikaan ei ollut kaukana, sillä Samuel sijoittui neljänneksi pitkällä matkalla. Vaikka etukäteen…

 • Heinäkuun tulokset

  Heinäkuun kilpailukalenteri on koostunut pääasiassa rastiviikoista, jotka raikkaalaiset ovat suorittaneet menestyksellä. Lisäksi kuun lopussa kilpailtiin perinteikäs Lahti-Suunnistus Pajulahdessa. Yhteensä heinäkuussa tehtiin 63 kilpasuoritusta. Näissä kultaa ja hopeaa tuli molempia 4 kertaa ja pronssia 6 kertaa. Muita hyviä suorituksia ja itsensä voittamisia tuli vielä enemmän.

heinäkuu

 • Fin5 2019 ehkäpä menestyksekkäin rastiviikko Raikkaan historiassa!

  Kesän toinen rastiviikko, Fin5, juostiin heinäkuun 14.-19. päivä Kuopion Tahkolla. Rastiviikko oli raikkaalaisittain ehkäpä koko seurahistorian menestyksekkäin, sillä kilpailuihin osallistuneet kuusi lasta ja nuorta sijoittuvat TOP10 15 kertaa ja mitaleille 7 kertaa. Suorituksia he tekivät 28.

 • Kainuun rastiviikolta Eliakselle pronssia

  Heinäkuussa yksittäisiä suunnistuskilpailuja järjestetään vähemmän ja kesälomalaisia palvellaan rastiviikoilla. Suomessa on kaksi suurta suunnistusviikkoa: Kainuun rastiviikko ja Fin5. Kainuun rastiviikko alkoi sunnuntaina 30.6. ja jatkui perjantaihin sisältäen 4 osakilpailua. Asikkalasta kilpailuihin oli lähtenyt 3 kilpasuunnistajaa.

 • Samuel valittiin MM-joukkueeseen

  Samuel Pökälä on valittu Suomen pyöräsuunnistuksen MM-joukkueeseen. Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään 28.7.-3.8. Tanskan Viborgissa. Virallisia katsastuskilpailuja, joiden perusteella joukkue valittiin, järjestettiin kolme: keväällä SM-keskimatka Seinäjoella ja kesäkuun lopussa Tallinnassa keskimatkan ja pitkän matkan kilpailut. Näissä Samuel on menestynyt tasaisen hyvin ollen viides jokaisessa katsastuskilpailussa. Tallinnan kilpailuissa hän…

 • Kesäkuun tulokset

  Kesäkuussa Raikkaalaiset osallistuivat seitsemään eri kilpailuun ja tekivät näissä 61 suoritusta. Täältä löydät kaikki kesäkuun tulokset.

kesäkuu

 • Oravapolkukilpailut suunnistettu

  Päijät-Hämeen lasten aluemestaruuskilpailut suunnistettiin eilen tiistaina Vesivehmaan Jenkkapirtillä. Aurinkoinen ja lämmin sää suosi osallistujia, joita oli ilmoittautunut kilpailuihin mukaan lähes 70 yhdeksästä eri seurasta.

 • Kangasala-Jukolassa parannettiin lähtönumeroita

  Venlojen ja Jukolan viestit juostiin tänä vuonna Kangasalla 15.-16. kesäkuuta. Raikkaalla oli kilpailuissa mukana 4 Venla- ja 2 Jukola joukkuetta. Kaikki maaliin päässeet joukkueet nostivat sijoitustaan viime vuodesta. Valitettavasti kuitenkin kolme Raikkaan joukkuetta hylättiin eri syistä. Jukolan radat

 • Raikkaan joukkueet Kangasala-Jukolassa

  Asikkalan Raikas lähtee vuoden 2019 Venlojen viestiin neljällä ja Jukolan viestiin kahdella joukkueella. Kilpailut järjestetään 15.-16.6. Kangasalan Heponiemen maastoissa. Venlojen viesti alkaa yhteislähdöllä klo 14 ja Jukolan viesti klo 23. Kilpailuja voi seurata netissä jukola.com sekä Ylen kanavilla. 

 • Toukokuun tulokset

  Toukokuu on ollut oivaa suunnistusaikaa ja tämä on näkynyt myös kilpailuihin ilmoittautuneiden määrässä. Raikkaalaiset ovat osallistuneet yhdeksään eri suunnistuskilpailuun kahdessa eri lajimuodossa sekä tehneet näissä 52 suoritusta. Kuukauden saldona on yksi SM-kulta sekä 3 AM-pronssia. Kansallisissa kilpailuissa mitalisijoille suunnistettiin 17 kertaa. Lapsia on ollut jälleen…

toukokuu

 • Hollolarasteilla hyvää menoa: 9 mitalisijaa ja 2 kaksoisvoittoa!

  Perinteiset Hollolarastit järjestettiin Nostavalla 26.5. Raikkaalla oli komea edustus kilpailuissa, sillä mukaan oli ilmoittautunut huikeat 17 suunnistajaa. Menestystäkin tuli, sillä 9 näistä suunnistajista sijoittui mitaleille ja nuoret suunnistajat ottivat kaksoisvoitot sekä H14 että D8RR sarjoissa. Mukana oli myös ensikertalainen aikuisten sarjoissa.

 • Hippo-suunnistuskoulut päätökseen

  Toukokuun viimeisellä viikolla järjestettiin tämän kevään osalta viimeiset Hippo-suunnistuskoulut. Viimeisen kerran ohjelma oli muista kerroista poikkeava: urheilukentältä suunnistettiin laavulle, jossa paistettiin makkaraa ja juotiin mehua. Kaikki lapset palkittiin myös osanottajamitalein.

 • Aluekuppi 22.5. Tulokset

  Päijät-Hämeen suunnistusseurojen yhteinen Aluekuppi järjestettiin ensimmäistä kertaa Raikkaan iltarastien yhteydessä 22.5. Aurinkovuorella. Sade ja ukkonen ei säikyttänyt osallistujia, vaan maastossa nähtiin 60 osallistujaa viidestä eri seurasta. Sarjoja oli aina 8-vuotiaiden rastireitistä 16-vuotiaisiin asti. Kiitos kaikille osallistujille sekä järjestelyissä auttaneille!

 • P-H:n lasten aluekuppi käynnistyy Asikkalassa 22.5.

  Päijät-Hämeen alueella tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä lasten aluekuppi starttaa 22.5. Asikkalassa. Osakilpailuja on kesän aikana 4: Asikkalassa (22.5.), Lahdessa (10.6.), Hollolassa (21.8.) ja Orimattilassa (4.9.). Aluekuppi on matalan osallistumiskynnyksen suunnistussarja, jossa nuoret pääsevät suunnistamaan oikeita suunnistusratoja ja halutessaan kilpailemaan. Kaikki osallistujat palkitaan jokaisella kerralla pienellä palkinnolla. Tarkoituksena on innostaa nuoria suunnistamaan j

 • Minnan Polun tulokset

  Minnan Polku päästiin juoksemaan tänä vuonna viileässä, mutta aurinkoisessa säässä. Epävakaista sääennusteista huolimatta Aurinkovuoren reittejä kiersi 80 kilpa- ja kuntosarjalaista sekä 40 perhesarjalaista.

 • Minnan Polku palaa Aurinkovuorelle 5.5.

  Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetty Minnan Polku -polkujuoksutapahtuma tulee saamaan jatkoa toukokuun alussa, kun tapahtuma järjestetään uudestaan Vääksyn urheilukentällä 5.5. klo 11. Koko perheen kilpailu- ja kuntotapahtumassa on neljä reittiä: kaikille ilmainen 2,5km perhelenkki sekä kilpailu- ja kuntomatkat 5km, 10km ja 20km. Reitit ovat samat…

 • Iltarastikausi käynnistettiin Aurinkovuorella

  Iltarastikausi alkoi vappuna Aurinkovuorella lähes 90 suunnistajan kiertäessä eri mittaisia ratoja sekä tossuilla että pyörillä. Vappuna alkanut iltarasti tulee kestämään syyskuun alku asti ja tuona aikana iltarastit tullaan järjestämään 16 kertaa. Kahdesti näillä kerroilla vieraillaan Päijät-Rastin iltarasteilla Padasjoella. Muulloin rasteja järjestetään eri puolilla Asikkalaa. Katso…

huhtikuu

 • Huhtikuun tulokset

  Suunnistuksen kilpailukausi korkattiin käyntiin huhtikuussa. Huhtikuussa on perinteisesti järjestetty suuria kilpailuja Turun seudulla ja niin myös tänä vuonna. Raikkaasta kilpailukauden Paimiossa järjestetyssä FinnSpringillä avasivat Linda Breilin ja Leena Hirvonen. Molemmat sijoittuivat puolen välin paremmalle puolelle sarjoissaan.

maaliskuu

 • Katja ja Leena Rastivarsojen hisujen voittoon

  Orimattilan Rastivarsat järjestivät 2.3. kansalliset hiihtosuunnistuskilpailut, joissa kilpailtiin ensin aamupäivällä sprintti ja iltapäivällä keskimatkan kilpailu. Sprintti oli samalla Päijä-Hämeen suunnistusalueen aluemestaruuskilpailu. Keskimatkan ja pitkän matkan hiihtosuunnistuksen AM-mitalit jaettiin helmikuun alussa Hauholla.

 • Helmikuun tulokset

  Ensimmäiset Raikkaan suunnistajat aloittivat kilpailukautensa helmikuussa hiihtosuunnistamalla. Kilpailukausi alkoi Hauholla aluemestaruuskilpailuilla, joista Raikkaan urheilijat nappasivat viisi mitalia. Tämän jälkeen lähes jokaisena viikonloppuna on ollut kilpailuja eri puolella Etelä-Suomea. Alle on koottu kaikkien niiden kilpailujen tulokset, joihin raikkaalaiset ovat helmikuun aikana osallistuneet.

helmikuu

 • Koulutuksia tarjolla

  Asikkala isännöi keväällä 2019 kahta Suomen Suunnistusliiton koulutusta: Nuori Suunta ohjaajakoulutusta ja tason 1 valmentajakoulutusta. Lisäksi Päijät-Hämeen suunnistusalue järjestää Lasten ja nuorten ratojen laatiminen sekä Ratamestarikoulutuksen maaliskuussa. Koulutuksiin voi osallistua suunnistuksesta kiinnostuneet henkilöt, tarkempia rajoituksia ei ole.  Alla on tarkempaa tietoa koulutuksista:

 • Hiihtosuunnistuskausi korkattu viidellä AM-mitalilla

  Raikkaalaiset aloittivat vuoden 2019 kilpailukauden 2.-3. helmikuuta Hauhon Sisun järjestämissä Hauskin hisuissa. Evolla kilpailtiin launtaina keskimatkan ja sunnuntaina pitkän matkan kilpailu. Molemmat kilpailut olivat kansallisen kilpailun ohella Päijät-Hämeen aluemestaruuskilpailut.