Iltarastikausi käynnistettiin Aurinkovuorella

Iltarastikausi alkoi vappuna Aurinkovuorella lähes 90 suunnistajan kiertäessä eri mittaisia ratoja sekä tossuilla että pyörillä. Vappuna alkanut iltarasti tulee kestämään syyskuun alku asti ja tuona aikana iltarastit tullaan järjestämään 16 kertaa. Kahdesti näillä kerroilla vieraillaan Päijät-Rastin iltarasteilla Padasjoella. Muulloin rasteja järjestetään eri puolilla Asikkalaa. Katso tarkempi kalenteri täältä.

Iltarastien yhteydessä järjestettiin Miry-cup, johon osallistui vapaapäivän ansiosta noin 30 pyöräsuunnistajaa ympäri Etelä-Suomen. Karttana käytettiin viime kesän pyöräsuunnistuskilpailujen karttaa. Ensimmäiset rastit sijaitsivat harjun toisella puolella Laukkalan ja Piekkolan asutusalueilla, joten kaikki urheilijat pääsivät nauttimaan Aurinkovuoren rinteen tarjoamista maitohapoista reisissä.

Eräs herra oli saapunut rasteille Järvenpäästä. Kilometrejä kertyi lähes sata, sillä hän oli ensin matkustanut junalla Mommilaan, josta hän oli polkenut Aurinkovuorelle. Pyöräsuunnistusradan kierrettyään hän jatkoi vielä matkaa Lahteen, josta loppumatka taittui jälleen junalla. Ihailtavaa reippautta!

Asikkalassa järjestetään myös toinen Miry-cup 7.8. Vesivehmaan Jenkkapirtillä. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin pyöräsuunnistuksen konkarit kuin lajista kiinnostuneet aloittelijat.