Aluekuppi huipentuu Orimattilan osakilpailuun 4.9.

Täksi kesäksi kehitetty lasten Aluekuppi on kerännyt mukavan määrän lapsia Päijät-Hämeen eri seuroista kisailemaan keskenään sarjoissa H/D 8RR-16. Keväällä järjestettiin kaksi osakilpailua Asikkalan Raikkaan ja Lahden Suunnistajien toimesta. Kolmas osakilpailu kisattiin elokuun puolessa välissä Hollolan Heinsuolla. Viimeinen ja ratkaiseva osakilpailu suunnistetaan Orimattilassa keskiviikkona 4.9.

Aluekupissa on siis neljä osakilpailua, joista kolmen osakilpailun korkeimmat pisteet lasketaan yhteen. Eli Orimattilan viimeisessä kisassa on mahdollisuus kasvattaa omaa kokonaiskisan pistepottiaan vielä tuntuvasti. Kilpailut ovat matalan kynnyksen kilpailuja tarkoittaen, että osanottomaksua ei ole, ilmoittautua voi vielä paikan päällä, vapaat lähtöajat, radat on suunniteltu ikätason mukaisesti helpohkoiksi ja kaikki osallistujat palkitaan. Tarkoituksena on madaltaa kynnystä ja rohkaista lapsia lähtemään suunnistuskilpailuihin. 

Liitteenä olevassa pdf-tiedostossa on tämän hetkinen tilanne Aluekupissa. Kokonaispistesarakkeeseen on laskettu kaikki pisteet, loppupistesarakkeeseen vähintään kahden osakilpailun pisteet. Orimattilassa lisätään viimeisen osakilpailun pisteet taulukkoon heti tulosten selvittyä ja palkitaan seremoniallisesti jokaisen sarjan kolme parasta. Jännitettävää siis riittää ja kaikkien kannattaa tulla Orimattilaan metsästämään lisää pisteitä omaan kokonaispistepottiin.

-Kirsi Kiiskinen