Amazing Tour 24. - 25.9.2011

Asikkalan Raikkaan nuoret järjestivät jännittävän ja seikkailuhenkisen Amazing Tourin tänä syksynä ensimmäistä kertaa. Kyseessä oli kilpailu, jonka tehtävänä oli koetella niin kilpailijoiden fyysistä kuntoa kuin älynystyröitä. Kilpailuun oli ilmoittautunut kuusi joukkuetta, joista viidessä oli kolme jäsentä ja yhdessä kaksi.

Ennen kilpailun alkua kilpailijoiden pakolliset varusteet tarkistettiin ja jokaiselle ryhmälle jaettiin materiaalipaketti, jossa oli muun muassa karttoja. Osa annetusta materiaalista oli kilpailun kannalta turhaa, ja sen tarkoituksena olikin hämätä osanottajia. Kilpailijoille ei kerrottu etukäteen tehtäviä eikä edes paikkaa, jossa heidän oli tarkoitus yöpyä. Yhteislähtö tapahtui Vääksyn urheilukentältä lauantaina kello 12. Ensimmäisenä tehtävänä oli partiosuunnistus urheilukentän lähimaastossa. Kilpailijat suoriutuivat tehtävästä niin nopeasti, että seuraavasta tehtävästä vastaavat järjestäjät hädin tuskin ehtivät itse ennen kilpailijoita suorituspaikalle.

Lauantaina tehtäviin kuului partiosuunnistuksen lisäksi vääksyläisissä paikoissa itsensä kuvauttaminen, älytehtävien ja palapelien tekeminen ruoanvalmistus trangioilla, temppurata silmät sidottuna sekä metsämölkky. Tehtävät oli ripoteltu pitkin Asikkalaa, ja joukkueet pyöräilivät matkat suorituspaikkojen välillä. Päivä päättyi Rutalahteen, jossa oli yöpymispaikka.

Seuraava päivä alkoi laulujen tunnistuksella, josta saattoi saada kilpailuun lisäpisteitä. Sen jälkeen matkustettiin autokyydillä Salonsaareen, jossa kilpailu jatkui jälleen yhteislähtönä. Vuorossa oli esimerkiksi melontaa, tuolin rakentamista sekä suulla karkin etsimistä kaurahiutaleiden joukosta. Kilpailun päätyttyä tuomarineuvosto siirtyi tutkimaan kilpailun tuloksia. Amazing Tour 2011 -kilpailun voittajaksi selvisi joukkue Team Sepe, jonka muodostivat Joona Lindroth, Joni Hirvonen ja Seppo Järvinen. (Joukkueen nimi ei ollut Sepon idea.) Toiseksi tuli Unot eli Risto Iivonen, Katja Iivonen ja Kimi Lehtinen. Kolmannen sijan vei Team Ahma, jonka muodostivat Jere Nykänen, Sanna Nykänen ja Niko Lehtinen. Lisäksi kilpailuun osallistuivat Nyystölän Ninjat ja Risukulman Sisun kaksi joukkuetta.