Raikas Venlojen Viestin 11.

Vantaan Hakunilassa järjestetyssä Valio-Jukolassa Asikkalan Raikkaan naiset palasivat hätyyttelemään Venlojen Viestin kymppikärkeä.

Vuosi sitten tämänkertaisesta ykkösjoukkueesta oli mukana ainoastaan Sirkka-Liisa Lauronen. Pikkuväen määrä Raikkaan huoltoteltalla onkin viime vuosina lisääntynyt, samoin Lastenmaan palveluiden käyttö. Tiesittekö, että Jukolassa voi saada Hello Kitty -poskimaalauksen?

Venlojen Viestissä Sirkka-Liisa avasi hienosti jääden JRV:n Merja Rantaselle vain 2.16. Hannele Tonna jatkoi vakuuttavasti ja toisessa vaihdossa AR:n ykkösjoukkue oli sijaluvulla 36, 4.46 kärjen takana. Kolmososuudella Kirsi Kiiskinen jäi hiukan lisää, mutta vaihtoi silti 34:ntenä.

Loistavassa vireessä ollut Minna Kauppi suunnisti ankkuriosuuden kaikkein nopeimmin ja lopputuloksissa ykkösjoukkue oli sijalla 11.

Kakkosjoukkue: Riina Liuha, Erja Jokinen, Mari Koivunen ja Leena Hirvonen, suunnisti myös mainiosti sijoittuen 126:nneksi.

Kolmosjoukkue, Sanna Nykänen, Hanna Niemi, Mia Lindroth ja Mona Lindroth, suunnisti hyvin sijalle 284. Tyttöjen keski-ikä on hiukan yli 18 vuotta. Mikäli kehitys jatkuu samansuuntaisesti, niin tässä on jatkossa haastajia ykkös- ja kakkosjoukkuelaisille.

Nelos- ja viitosjoukkueet olivat hyvin tasavahvoja. Ikävä kyllä nelosjoukkue ei saanut lopputulosta, kun kolmannella osuudella sattui virhe koodinluvussa. Nelosjoukkueessa suunnistivat Heli Vainio-Korhonen, Kirsi Salonen, Asta Järvinen ja Marja Rantanen. Viitosjoukkue, Heta Niemi, Katja Iivonen, Milja Lusila ja Liisa-Marjatta Pietinen saivat lopputuloksissa sijan 690. Venlojen Viestiin starttasi 1246 joukkuetta.

Jukolan Viestissä Asikkalan Raikkaan nuori miesjoukkue (keski-ikä reilu 22 vuotta) paransi viimevuotista ykkösjoukkueen sijoitusta 367:stä 264:ään. Joukkueessa suunnistivat Niko Lehtinen, Niilo Lusila, Seppo Järvinen, Joona Lindroth, Jussi Kauppinen, Jarno Pökälä ja Jari-Pekka Salminen. Kakkosjoukkue joutui keskeyttämään mukavasti alkaneen suunnistuksensa, kun ankkurin flunssa esti suunnistuksen. Asikkalan farmarijoukkue MTK-Asikkala päätyi sijaluvulle 1225. Kiitos MTK-Asikkalan ja erityisesti Matti Raunion,yhteinen huoltotelttamme oli jälleen alueen komein.

Eväät meille oli koonnut Tiina Niemi mm. Vääksyn Myllyn ja Viipurilaisen kotileipomon tuotteista.

Harjoittelu ensivuoden Jämsä-Jukolaan voidaan aloittaa. Aikaa on 363 päivää.

Keväällä alkanut Jukola-koulun tavoite on myös ensi kesän Jukolassa, joten uusia tuoreita suunnistajia on tulossa kilvoittelemaan joukkuepaikoista.