Tapahtui vuonna 2011

Vuosi 2011 alkoi iloisesti, kun Minna Kauppi valittiin Vuoden urheilijaksi tammikuisessa urheilugaalassa. Muuten Minnan alkukausi meni sairastellessa ja se vaikutti kaikenlaisiin joukkuevalintoihin.

Vuoden 2011 lumitilanne, hyvät hiihtosäät ja Monan ja Riken hiihtosuunnistusinto poiki mukavan hiihtosuunnistustapahtuman kauden alkuun. Hiihtosuunnistusharjoitus Vesivehmaalla keräsi innokkaita harjoittelijoita koko suunnistusalueelta lähes sata.

Kausi oli muutenkin suosiollinen hiihtosuunnistukselle. Raikkaan hiihtosuunnistajat keräsivät plaketteja useilta matkoilta. Hisu-viesteissä kolmikko Joona Lindroth, Kimi ja Niko Lehtinen oli 5. sarjassa H18 ja joukkue Mari Penttilä, Mia ja Mona Lindroth oli 8. sarjassa D20. Henkilökohtaisilla matkoilla parhaiten raikkaalaisista hiihtosuunnisti Joona Lindroth. Hän oli sekä sprintissä että keskimatkalla 6. sarjassa H16.

Kesäkausi alkoi. Ensimmäinen leiri ja suunnistuskoulun alku suunnistettiin lumisissa olosuhteissa.

RaiSu avaus siirtyi toukokuulle. Iltarasti-tapahtumia oli tasaisesti keskiviikkoisin keskikesää lukuun ottamatta. Iltarastisuorituksia kirjattiin 522 kpl. Keskiarvo niistä tapahtumaa kohden oli 37 kävijää ja iltarastimme liikuttivat 215 eri henkilöä.

Hippo-suunnistuskoulu keräsi tänä vuonna 45 suunnistajaa. Se pyöri 11 ohjaajan voimin. Ensimmäisen kerran järjestettiin suunnistuskoululaisille Hippo-cup Päijät-Rastin kanssa ja Asikkalan alakoululaisille viestisuunnistustapahtuma.

Syksyllä innokas nuorten tiimi Monan johdolla järjesti ensimmäisen Amazing Tour -seikkailutapahtuman. Siinä 3-henkiset joukkueet kilpailivat kahden päivän ajan kekseliäisyyttä ja kestävyyttä vaativissa tehtävissä. Joukkueita oli ensimmäisellä kerralla lupaavasti 6.

Tänä vuonna Venlojen viestissä sekoitettiin suunnistuspakka ja ykkös- ja kakkosjoukkueet koottiin Minnan poissa ollessa kokemuksen ja nuoruuden yhdistelmiksi. Ykkösjoukkueemme oli 146. ja kakkosjoukkue 170. Venlojen viestiin osallistui viisi joukkuetta ja Jukolan viestiin kaksi joukkuetta.

Minna kuntoutui pikkuhiljaa kohti syksyä. MM-kisoista oli tuomisina keskimatkan neljäs sija ja viestikulta. Maailman cupin loppukauden kilpailut sujuivat hienosti ja Minna saavutti toisen sijan. Kotimaisista SM-kisoista oli tuomisina keskimatkan kulta ja pitkän matkan hopea.

Pyöräsuunnistajat keräsivät kotimaisista kisoista mitalisijoja ja plaketteja. Nuoret miehet, Samuel Pökälä ja Tuomo Lahtinen, pääsivät edustamaan Suomea myös maailmalle. SM-pariviestissä he pyöräsuunnistivat hopealle miesten pääsarjassa. Hopean nappasivat myös Mia ja Mona Lindroth sarjassa D20.