Amazing Tour 2013

AT 13

Syksyn kohokohta, Asikkalan Raikkaan suunnistajien seikkailutapahtuma, järjestettiin nyt kolmatta kertaa. Aikaisemmista kerroista poiketen seikkailijat liikkuivat nyt jalan ja viime vuotiseen tapaan tapahtuma oli yksi päiväinen. Näin toteutettuna kisaan saattoivat osallistua myös vähän pienemmät seikkailijat.

Lokakuun ensimmäisenä lauantaina klo 10.15 joukkueet kokoontuivat liikuntahallin eteen varustetarkastusta varten. Noin kello 11 aloitettiin ensimmäinen tehtävä, ihmis-Kimblen pelaaminen, urheilukentällä. Kaikkiaan kymmenen kahden hengen joukkuetta otti mittaa toisistaan maahan piirretyllä Kimble-laudalla. Pienimmille kisailijoille paluu aloitusruutuun aiheutti turhautumista, mutta isommat osasivat kyllä ottaa pelistä ilon irti. Noin 50 minuutin pelaamisen jälkeen kaikki joukkueet olivat päässeet matkaan kohti toista tehtävää.

Kilpailijat etenivät tehtäväpisteeltä toiselle erlaisten vinkkien avulla ja tehtävissä tarvittiin kekseliäisyyttä, ja erilaisia taitoja ja tietoja. Pienemmillä oli lupa juosta tehtäväpisteiden välillä, kun isommat joutuivat etenemään kävellen. Tehtäviin sisältyi kuopan kaivamista, veden kantoa, frisbeegolfia, valokuvausta, tietokilpailua ja tietysti myös suunnistustehtäviä. Siinä muutamia tehtävätyyppejä 15 rastin radalta. Joukkueet saivat myös soittaa puhelun autokorjaamoon.

Välillä valmistettiin ruokaa annetuista aineista trangialla.

Aurinko paistoi eikä edes rastivahdeilla päässyt kylmä yllättämään, koska pisteeltä toiselle piti siirtyä varsin ripeästi.

Suunnistustehtävä Pasolanharjun yli osoittautui ratkaisevaksi. Suunnistusratoja oli kolmea eri vaikeusastetta, Taso määräytyi lähinnä joukkueen nuoremman jäsenen mukaan. Tällä osuudella kaksi kärkijoukkuetta, Ikiliikkujat ja Päijät-Rastin randomit, repäisivät eron muihin ja vastaavasti Hihihi missasi omaa ykkösrastiaan sen verran, että muut joukkueet oikaisivat ohi.

Jännittävä loppuratkaisu nähtiin Kortteentiellä, jonne molemmat kärkijoukkueet saapuivat yhtäaikaa. Siten ykkössija jaettiin ja pokaalit arvottiin voittajien kesken.

Saunanlämmössä oli hyvä kerrata kisan tapahtumia ja kun kaikille oli tarjolla myös iltaruoka, oli mukava lähteä kisan jälkeen kotiin lepäämään.

Kiitos kilpailijoille, rastivahdeille ja erityisen iso kiitos tapahtuman sielulle, Monalle, joka jälleen kerran oli miettinyt mielenkiintoiset tehtävät ja suunnitellut joukkueiden väliset tasoitukset.

Tuloksia:

1. Päijät-Rastin randomit (Mikaela ja Tessa) sekä Ikiliikkujat (Elias ja Ilkka)

3. Enmätiiä (Joona ja Joni)

Muita kisaan osallistuneita joukkueita olivat: Nimetön 1 ja 2, Simput ja Simpurat, Siivettömät lokit, Nykäset ja Hillilän hirvenhiihtäjät.