Kolme aluemestaruutta raikkaalaisille

Päijät-Hämeen suunnistusalueen pitkän matkan ja viestin kalpailut käytiin yhdessä uusimaalaisten kanssa Hyvinkäällä. Omalla alueella kisojen järjestämisinto on hiipunut vuosi vuodelta, mikä pidentää kisamatkoja ja etenkin lapsiperheiden halua lähteä kisoihin. Välillä tuntuu, että kisa-aamun aikainen herääminen on se viimeinen niitti.

Hyvinkäälle lähti pieni, mutta innokas ryhmä. Kaikki kolme kymppisarjalaistamme tekivät hyvää työtä. Kokonaiskilpailussa Elias Ala-Heikkilä sijoittui neljänneksi, mikä oli paras Päijät-Hämeen alueen tulos. Toiseksi aluekisassa suunnisti Vili Tuomainen, joka ei ollut tyytyväinen omaan suoritukseensa, mutta mitalisija sentään lämmitti. Tyttöjen kymppisarjassa Iida-Maria Tuomainen voitti aluemestaruuden vain 9 sekunnin turvin. Kokonaiskisan voittaja, Rajamäen rykmentin Silva Kemppi tuntui olevan näissä maastoissa omaa luokkaansa.

Aikuisista Antero Näsi kuittasi aluemestaruuden sarjassa H60 ja Leena Hirvonen suunnisti pronssille sarjassa D45.

Kilpailu käytiin osittain vuoden 2010 Jukola-kartalla. Maasto oli hidas ja vaativa. Niinpä aikuisten sarjoissa kisoissa tuli paljon keskeytyksiä.

Nuorten Jukolan yhteistyöseuramme Päijät-Rastin kisailijoista Mikaela Karjalainen suunnisti D14 radan nopeimmin ja Tessa Tähtinen oli alueen 8. sarjassa D16.