SM-sprinttiä naapurissa

Päijät-Rasti Padasjoella oli saanut järjestettäväkseen hisusprintin SM-kisat.

Karsintaradat oli vedetty Saksalan pelloille, josta paikoitellen saattoi päästä jopa metsän suojaan. Lauantaina 31.1. aamupäivällä siis karsittiin hyvin toisenlaisessa maastossa kuin varsinainen kisa iltapäivällä oli.

Finaalimaastona oli kisakeskuksena toimineen Kullasvuoren koulun takamaasto, jossa kohoavat Tuomasvuori ja Kullasvuori. Ratamestari Eero Lampi oli laatinut radat niin, että jyrkimmissä paikoissa liikennne toimi yhteen suuntaan. Onneksi kaikki osasivat lukea karttaa, eikä väärään suuntaan hiihtäjiä ollut. Ainakin 21-sarjalaiset saivat laskea Tuomasvuoren legendaarisen Ässämäen. Myös lopussa hisuttajat saivat hyvät vauhdit maalialueelle asti.

Raikkaalaisista plaketille ylsi Joona Lindroth, joka oli H20-sarjassa 7. Nopeimmin radan kiersi SK Pohjantähden Samuli Schroderus, jolle seurakaveri Aleksi Karppinen jäi vain sekunnin. Leena Hirvonen oli 7. D45-sarjassa, harmittavasti juuri plakettien ulkopuolelle jääden. Virpi Palmen Espoon Suunnasta oli sen sarjan nopein.

Naisten 21-sarjassa Raikkaalla oli hyvä edustus, vaikka Mona viilettää pyöräällään pitkin Ranskan maaseutua, eikä ollut mukana kisassa. D21B-finaalissa Sanna Nykänen oli 11., Anna Riihimäki 12. ja Mia Lindroth 13. Naisten 21A nopein oli Salla Koskela.

Niko Lehtinen ylsi H21A-finaaliin ollen siinä 24. 3.40 SK Vuoksen Tuomas Kotroa hitaanpana. Jussi Kauppinen oli H20-sarjassa 14.

Sunnuntaina jatkettiin sprintin pariviesteillä. Raikkaasta saatiin mukaan neljä joukkuetta, kun Jarno Pökälä tuli Nikon pariksi miesten 21-sarjaan.

Viesti oli jännittävää katseltavaa, mutta tällä kertaa ei raikkaalaisilla ollut onnea matkassa, sillä vain yksi joukkue selvisi puhtain paperein maaliin. Naisten 21-sarjassa parivaljakko Sanna Nykänen – Mia Lindroth oli 16. KooVeen Marika Hara ja Liisa Anttila nappasivat voiton.

Kisan jälkeen ratamestarin ja parin muun talkootunteja paljon paiskineen kuultiin pohdiskelevan, että mitäs me tehtäis ensi viikolla.

Pienen seuran 45-vuotisjuhlaponnistus oli saatu kunnialla ja kiitosten saattelemana finaaliin.