Joonalle ja Jussille SM-hopeaa parisprinttiviestistä

Tuuloksen koululla kilpailtiin 6.-7.2. hiihtosuunnistuksen talven ensimmäisistä SM-mitaleista. Lauantaina kilpailtiin sprinttimatkoilla (karsinta + finaali) ja sunnuntaina oli vuorossa parisprinttiviesti. Viikonlopun saldona Asikkalaan tuli yksi viestimitali ja yksi plakettisija.

Sprinttikilpailut

Lauantai aamu alkoi sprintin karsintakilpailuilla. Pääsarjoissa osa kilpailijoista karsiutui B-finaaliin, muissa sarjoissa karsinnan tulokset vaikuttivat ainoastaan finaalin lähtöjärjestykseen. D21 sarjassa A-finaaliin pääsi 20 parasta ja H21 sarjassa 30 parasta. Päivän parhaasta suorituksesta vastasi Leena, joka saavutti 6. sijallaan SM-plaketin.

Parisprinttiviesti

Sunnuntaina parhaasta suorituksesta vastasivat Joona ja Jussi, jotka ylsivät suorituksellaan SM-hopeaan H20 -sarjassa. Kilpailu oli Jussille kauden ensimmäinen sairasteluiden vuoksi ja pojat lähtivät kilpailuun ilman paineita nauttimaan radoista ja tällä kertaa se kannatti. Voittajajoukkue Kajaanin Suunnistajat voittivat kilpailun 3 minuutin erolla, mutta muiden joukkueiden osalta kilpailu säilyi jännittävänä ja tasaisena loppuun asti. Pronssia kilpailussa sai SK Vuoksi.

Poikien menestyksekkään joukkueen lisäksi Raikkaalla oli joukkueet molemmissa pääsarjoissa. D21-sarjassa Monan ja Mian viesti ei sujunut odotusten mukaisesti. Mona kärsi pahasta olosta koko kilpailun ajan ja myöhemmin iltapäivällä se selittyi vatsataudiksi. H21-sarjassa Sepon ja Nikon joukkue puolestaan hylättiin, kun Niko onnistui saamaan jokaiselta osuudelta hylkäyksen puuttuvan leiman takia. Järjestäjät tarjosivat tästä erikoisemmasta saavutuksesta Nikolle munkin.

Parisprinttiviestissä molemmat joukkueen jäsenet kiertävät kolme osuutta. Poikkeuksena ovat sarjat H140, D120 ja D140, joissa joukkueen jäsenillä on vain kaksi osuutta.