Suunnistuskausi 2016 on valmis alkamaan

Lumien sulaessa alkavat suunnistajat kuumeisesti odottamaan metsään pääsyä. Varmoja merkkejä kauden alusta ovat suunnistuskoulun ja iltarastien alkaminen. Lasten ja nuorten suunnistuskoulu alkaa 18.4. klo 18.00 Vääksyn urheilukentällä. Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen perustaitoja, kuten karttamerkkejä ja kartan lukua. Ensimmäistä kertaa järjestetään myös 4-6 – vuotiaille tarkoitettu Metsäkoulu, jossa tutustutaan metsään ja suunnistukseen leikkien ja pelien avulla.

Suunnistustaitoja pääsee kehittämään toukokuun alussa alkavilla iltarasteilla. Iltarasteja järjestetään aina elokuun loppuun asti keskiviikkoisin eri puolilla Asikkalaa, heinäkuussa rasteja ei järjestetä. Iltarastit ovat kaiken tasoisten ja -ikäisten suunnistajien kohtaamispaikka, joihin ovat tervetulleet myös ensikertalaiset. Suunnistamaan ei tarvitse lähteä yksin, vaan seuran ohjaajia voi pyytää mukaan metsään.

Perinteisen ”tossusuunnistuksen” lisäksi raikkaassa pääsee harrastamaan hiihto- ja pyöräsuunnistusta. Tossusuunnistuksen sijaan raikkaalla onkin tällä hetkellä hyvä edustusryhmä pyörä- ja hiihtosuunnistuksessa. Kun tossu- ja pyöräsuunnistajat pääsevät vasta aloittamaan kauttaan, on hiihtosuunnistajien kausi jo tältä vuodelta ohi. Hiihtosuunnistuskausi meni lumitilanteesta huolimatta kohtalaisesti ja sen parhaaksi meriitiksi jäi Jussi Kauppisen ja Joona Lindrothin SM-parisprinttiviestin hopea H20 -sarjassa.

Pyöräsuunnistus on monelle vieras laji. Siinä edetään pyörillä polkurikkaissa maastoissa ja rastit sijaitsevat polkujen varsilla. Vauhtia riittää tässä lajissa, mikä tuo lisää haastetta suunnistamiseen. Pyöräsuunnistajien kausi alkaa huhtikuun puolessa välissä Etelä-Ruotsissa ja tiedossa on jo, että Mona Lindroth ja Konsta Vanhanen pääsevät edustamaan Suomea lajin maailman cupissa toukokuussa Ranskassa. Lajia pääsee halutessaan kokeilemaan Asikkalassa neljillä iltarasteilla (keskusta, Jenkkapirtti, Pasola ja Aurinkovuori). Pakollisia varusteita ovat ainoastaan polkupyörä ja kypärä.

-ML