Aura ja Elias voittoihin Hollola-rasteilla!

Lahden alueella järjestettiin äitienpäiväviikonloppuna lauantaina kansalliset pyöräsuunnistuskilpailut ja sunnuntaina Hollola-rastit. Päijät-Hämeen suunnistusalueella kaksi erillistä kilpailua samalle viikonlopulle on harvinainen sattuma, sillä tulevana kesänä järjestetään 8 kilpailua, joista samana viikonloppuna tämän lisäksi järjestetään ainoastaan kaksipäiväinen Lahti-Suunnistus elokuussa. Raikkaalaisia oli mukana molemmissa kilpailuissa hyvällä menestyksellä.

Pyöräsuunnistuksen kisakausi startattu

Kotimaan pyöräsuunnistuksen kilpailukausi alkoi lauantaina Lahdessa, kun Lahden Taimi ja SOC Asikkala järjestivät yhden päivän aikana kaksi kilpailua, sprintin aamupäivällä ja keskimatkan iltapäivällä. Sprintti kilpailtiin täysin uudella kartalla Ahtialan taajamassa ja keskimatka kilpailtiin viime syksyn SM-kilpailujen maastossa. Kilpailukeskuksena toimi Kunnaksen koulu.

Sprintissä raikkaalaisista Mona Lindroth (D21) oli sprintissä kolmas ja Pekka Pökälä (H65) oli neljäs. Iltapäivän kisaan lähdettiin siis hyvistä asemista, sillä kilpailun palkinnot jaetaan kahden kilpailun yhteisaikojen perusteella. Iltapäivällä jaloissa kuitenkin painoi jo aamupäivän kilpailu ja molemmat sijoittuvat viidensiksi. Yhteistuloksissa Pekka sijoittui neljänneksi ja Mona viidenneksi.

Hollola-rasteilla toukokuussa

Viime vuonna saattoi päättää suunnistuskauden syyskuisiin Hollola-rasteihin ja tänä vuonna aloittaa toukokuussa Hollola-rasteilla, kun poikkeuksellisesti Hollola-rastit juostiin nyt alkukesästä. Lähes kesäiseltä tämä aurinkoinen äitienpäiväsunnuntai tuntuikin.

Noin 450 suunnistajaa oli ilmoittautunut tähän keskimatkan kilpailuun. Mukana oli 6 raikkaalaista. Tarkaa suunnistusta vaativassa Tiirismaan maastossa nuoret Aura Luopa D10RR ja Elias Ala-Heikkilä H12 kiersivät rastinsa sarjojensa nopeinta vauhtia. Aura kisasi nyt kolmannen kerran ja pikkuveli Urhokin pääsi kokeilemaan rastirallia.

Katja Iivonen oli viime vuoden jälkeen siirtynyt veteraanisuunnistajiin ja oli sarjassa D35 seitsemäs. Hirvosen Leena suunnisti sarjassaan neljänneksi ja Lehtisen Jukka omassa sarjassaan kolmanneksi. Kaupin Hannukin tuli tyytyväisenä metsästä, kun kaikki rastit olivat löytyneet ja sijoitus 17.

Hauska oli myös seurata Raikkaan kasvattien Minna Kaupin (LS-37) ja Joni Hirvosen (Rava) varmoja reitinvalintoja, jotka johtivat heidät sarjojensa voittoihin.