Helmikuun tulokset: AM-mitaleja ja onnistumisia SM-kisoissa

Hauskin Hisu 2018

Helmikuussa lumitilanne pysyi hyvänä ja Raikkaan urheilijat jatkoivat kilpailemista hiihtosuunnistuksessa. Helmikuun alussa päästiin muutaman vuoden tauon jälkeen Hauholla hisuttamaan hyvissä olosuhteissa, mikä näkyi kilpailuissa suurina osanottomäärinä. Loppukuusta kilpailtiin hiihtosuunnistuksen SM-mitaleista keskimatkalla, sprintissä ja sprinttiviestissä.

--

Hauskin Hisu ja aluemestaruuskilpailut 3.-4.2.

Lauantaina kilpailtu keskimatka oli Raikkaalaisittain menestys. Miesten pääsarjassa Samuel Pökälä oli 9., Seppo Järvinen 16. ja Joona Lindroth 17. Sepon ja Joonan välinen kilpailu oli tiukka, sillä maalissa eroa oli vain 3s Sepon hyväksi. H70 -sarjassa Pekka Pökälä jatkoi talven hyviä suorituksia ollen 5. Äitiyslomalta palaava Sanna Nykänen voitti D21C -sarjan. Naisten veteraanisarjoissa Katja Iivonen oli 5. (D35) ja Leena Hirvonen voitti D50 -sarjan. Aluemestaruuskilpailuissa Raikkaan pääsarjan miehet ottivat kolmoisvoiton, Katja ja Leena voittivat kultaa ja Pekka sai hopeaa.

Sunnuntaina kilpailut jatkuivat pitkällä matkalla. Pääsarjassa Joona voitti aluekultaa ollen kilpailun 9. Samuel hylättiin puuttuvat leiman takia. Myös Pekka voitti aluekultaa ollen sarjansa 4. Leena voitti niin sarjansa kuin aluemestaruudenkin. Keskimatkalla kilpailleet Sanna, Katja ja Seppo eivät olleet ilmoittautuneet toiselle päivälle.

Yhteistuloksissa Leena voitti, Pekka nousi hyvillä ja tasaisilla suorituksillaan kolmanneksi ja Joona oli kahdeksas.

--

SM-keskimatka 17.2. Sotkamossa

Seppo Järvinen sijoittui H21 -sarjassa sijalle 28.

--

SM-sprintti ja sprinttiviesti 24.-.25.2. Keinukalliossa

Keravan Urheilijoiden 100 -vuotisjuhlakilpailuina järjestettiin SM-sprintti ja -sprinttiviesti Keinukalliossa. Lyhyemmän etäisyyden takia oli lähtöviivalla mukavasti asikkalalaisia. Lauantaina kilpailtiin ensin sprintin karsinta, josta kaikki raikkaalaiset pääsivät finaaliin. Parhaimmasta karsintasuorituksesta vastasi Pekka Pökälä, joka sijoittui toiseksi H70-sarjassa. Finaalissa miesten pääsarjassa Samuel Pökälä sijoittui 16. Kaksi muuta raikkaalaista, Joona Lindroth ja Jussi Kauppinen, hylättiin puuttuvan leiman takia. Kumpikaan pojista ei ollut huomannut viimeistä rastia, kun sitä edeltävältä rastilta oli suora yhteys maalisuoralle. H70-sarjassa Pekka Pökälä sijoittui neljänneksi. Pekka jäi pronssimitalista 15s ja uskoo tuon eron syntyneen lähdön jälkeen tapahtuneesta harmillisesta kaatumisesta. Leena Hirvonen ylsi plaketeille, ollen 5. D50-sarjassa.

Sunnuntain parisprinttiviestistä ei jäänyt paljon kerrottavaa seuraaville sukupolville. Raikkaalla oli kilpailussa mukana yksi joukkue. Miesten pääsarjassa kilpailleilta Joonalta ja Jussilta puuttui yksi leima, minkä takia heidät hylättiin kilpailussa. Kilpailuissa käytettiin EmiTag -leimausta, joka lukee leiman etänä kovastakin vauhdista. Leimauksen onnistuttua leimauskortissa vilkkuu valo 5 sekunnin ajan. Sprintti on luonteeltaan nopeatempoinen ja vauhdikas kilpailu, minkä takia siinä sattuu usein näitä harmittavia leimausvirheitä.

--

Maaliskuu tulee kilpailujen osalta olemaan hiljaisempi. Pohjois-Suomessa päätellään hiihtosuunnistuksen kilpailukautta samalla kun etelärannikolla järjestetään jo kevään ensimmäisiä suunnistuskilpailuja. Huhtikuussa kilpailukausi alkaa toden teolla Etelä-Suomessa.