Koronan vaikutus suunnistustoimintaan

Koronaviruspandemia vaikuttaa suuresti ihmisten elämään ja niin se tekee myös suunnistusjaoston toimintaan. Hallituksen ja Suunnistusliiton suosituksesta emme pääse aloittamaan suunnistuskautta normaalisti ainakaan vielä huhtikuussa. Suunnistusmahdollisuuksia on kuitenkin tarjolla.

Suunnistusjaoston toiminta korona-aikana tiivistetysti (jutussa lisää tietoa):

JÄRJESTETÄÄN:

+ viikkorastit 20.4. alkaen

+ 110 kiintorastia eri puolilla Asikkalaa, alkaen 7.4. Kytänkankaalla

+ lapsille omia etäharjoituksia aktiivivanhempien järjestämänä

PERUTTU/JÄRJESTELYISTÄ EI VARMAA TIETOA:

- Seuran 110-vuotisjuhlakilpailu 2.5. peruttu

- Minnan Polku -polkujuoksutapahtuma 28.6. peruttu

- suunnistuskoulun ja nuorten säännöllisten harjoitusten aloituksesta ei varmuutta

 

Perinteisesti huhtikuun alussa alkaneen suunnistuskoulun aloitus venyy ainakin toukokuun puoleen väliin. Ajankohta on meille uusi ja aikaisimman aloitusajankohdan varmistuessa joudumme miettimään toteutusmahdollisuuksia. Tiedotamme suunnistuskoulun alkamisesta seuran sivuilla ja sosiaalisen median kanavissa (Facebook ja Instagram). Aktiiviset vanhemmat ovat järjestämässä lapsille omatoimisia suunnistusharjoituksia. Näissä ei ole rastireittinauhoja tai ohjausta, vaan ne turvautuvat usein polkuihin. Harjoituksista tiedotetaan aktiivijunioreiden whatsapp -ryhmässä. Mikäli et vielä kuulu ryhmään ja haluat tietoa harjoituksista, ota rohkeasti yhteyttä Monaan, p. 050-5477234.

Kompassikoululaisten ja nuorten harjoituksia oli alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus järjestää huhtikuusta syyskuun alkuun siten, ettei heinäkuussa ole harjoituksia. Kuten edellä, näidenkin ryhmien harjoituskauden aloitusajankohta on vielä epäselvä. Muutoksena aiempiin vuosiin lasten ja nuorten harjoitukset järjestetään läpi kauden maanantaisin, jolloin lapset ja huoltajat pääsevät osallistumaan omatoimisesti iltarasteille ja saavat näin kaksi hyvää suunnistusharjoitusta viikkoon. Kevään Paimion leiri piti järjestää 17.-19. huhtikuuta, mutta sekin on peruttu. Lasten kansallinen Leimaus-leiri on myös peruttu tältä vuodelta. 

Iltarastikausi alkaa huhtikuun lopussa ja Raikas tulee järjestämään ne viikkorasteina 20.4. alkaen. Rastit ovat maastossa kyseisen viikon maanantaista sunnuntaihin ja kartan voi ostaa sähköpostilla. Viikkorasteista kerrotaan lisää tietoa, kun käytännönjärjestelyiden yksityiskohdat saadaan kuntoon (näiden miettiminen ja toteuttaminen on kaikille uutta). Raikkaan piti järjestää kansalliset 110-vuotisjuhlakilpailut 2.5. Salonsaaren Venäjäniemessä, mutta kilpailut on peruttu. Tämä tulee vaikuttamaan iltarasteihin, sillä kilpailujen jälkeisellä viikolla rastit piti järjestää kilpailumaastossa, mutta nyt se halutaan säilyttää koskemattomana. Myös 28.6. järjestettävä Minnan polku -polkujuoksutapahtuma on peruttu.

Suunnistajat haluavat juhlistaa seuran 110-vuotisjuhlavuotta kilpailujen peruuntuessa yhteensä 110:llä kiintorastilla, joita pystytetään eripuolille Asikkalaa kevään ja kesän aikana. Ensimmäiset 20 rastia on viety Kytänkankaalle ja tämä pääsiäisteemainen suunnistus julkaistaan pääsiäisviikon maanantaina. Muut harjoitukset paljastetaan myöhemmin.

Tilanne on kaikille poikkeuksellinen, mutta maastossa on kaikille tilaa liikkua. Kunnioitetaan turvavälejä ja viranomaisten antamia ohjeita, sillä ne eivät onneksi estä meitä harrastamasta rakasta lajiamme. Metsästä saa hyvän olon ja hyvää energiaa, nautitaan siitä lumettoman talven jälkeen. Hyviä reitinvalintoja niin kiintorasteilla, lasten harjoituksissa kuin viikkorasteilla!