Suunnistuskausi alkaa huhtikuun lopussa

Suunnistuskausi alkaa Asikkalassa perinteisillä tavoilla huhtikuun viimeisellä viikolla, kun Hippo-suunnistuskoulut starttaavat maanantaina 26.4. ja samalla viikolla järjestetään ensimmäiset iltarastit omatoimirasteina Kytänkankaalla. Korona vaikuttaa tapahtumien järjestämiseen, muttei estä niitä kokonaan.

Suunnistuskoulusta oppia

Hippo-suunnistuskoulua on kehitetty ja se kestää aiempaa pidempään huhtikuun lopusta juhannukseen ja jatkuu jälleen elokuussa. Osallistujat jaetaan kolmeen taitotasoryhmään. Alkeissuunnistuskoulu on tarkoitettu ensikertalaisille ja niille lapsille, jotka eivät uskalla suorittaa yksin viitoitettua rastireittiä. Aiempina vuosina järjestetty alle kouluikäisten metsäkoulu on jäänyt tarjonnasta, mutta alkeissuunnistuskoululle ei ole määritelty ikärajaa. Osallistuminen edellyttää huoltajan mukanaoloa.

Jo suunnistuskoulun käynneille lapsille, jotka kykenevät suorittamaan rastireitin omatoimisesti, järjestetään kompassikoulu. Ryhmässä kehitetään suunnistustaitoja entisestään ja tavoitteena on, että osallistuvat lapset kykenevät suoriutumaan helposta viitoittamattomasta suunnistusradasta yksin. Kolmas ryhmä on tarkoitettu suunnistuskilpailuissa käyville yli 15-vuotiaille nuorille. Ryhmässä valmennetaan nuoria SM-kilpailuihin.

 

Iltarastikausi käyntiin omatoimirasteilla

Iltarastikausi alkaa viimevuotiseen tapaan omatoimirasteilla, joilla rastit ovat kierrettävissä viikon ajan kulloisessakin maastossa. Rasteilla on vain rastiliput eikä ajanottoa tai tuloksia ole. Kartan saa ilmoittautumalla rasteille Raikkaan nettisivuilla, minkä jälkeen kartta on ladattavissa. Latauslinkki toimitetaan myös sähköpostiin. Karttojen tulostusta itse suositellaan, mutta mikäli tämä ei ole mahdollista, on kartat mahdollista noutaa kontaktittomasti valmiiksi tulostettuna Vääksystä. Iltarastit järjestetään omatoimisena ainakin kesäkuun loppuun asti.

Suunnistus on koronaystävällinen laji: metsässä on tilaa kaikille ja turvaväleistä on helppo pitää huolta. Rasteilla riittää ”etäleimaus”, eikä rastilippuihin tarvitse koskea. Suunnistusta voi harrastaa yhdessä perheen kanssa, mutta mikäli päätät lähteä maastoon yksin, kerrothan varotoimenpiteenä siitä jollekin, joka voi varmistaa sinun päässeen pois metsästä.