Samuelille menestystä MM-pyöräsuunnistuskisoissa Ruotsin Falunissa

Pyöräsuunnistuksen maailmanmestaruuksista kilpailtiin 15.-20.7. Ruotsin Falunissa. Raikkaan Samuel Pökälä saavutti kilpailuissa yhteislähdössä kultaa ja keskimatkalla hopeaa. Hänellä oli viime vuodelta puolustettavana kolme MM-kultaa.

Kilpailuviikko alkoi perjantaina keskimatkan kilpailulla. Samuelin suoritus meni alkumatkasta hyvin ja hän johti kilpailua ennen loppumatkan kartanvaihtoa ja syherikköä. Tämä toi haastetta suoritukseen ja Samuel sai matkalta hopeaa. Eroa kilpailun voittaneeseen Tšekin Krystof Bogariin tuli minuutti ja kolmanneksi tullut Tsekin Jan Hasek jäi Samuelille 40 sekunttia.

Lauantaina suunnistettiin viestimitaleista. Viestipäivä oli Suomen joukkueiden näytöstä. Miesten kilpailussa Suomen joukkueet ottivat kaksoisvoiton, Samuelin ankkuroidessa joukkueensa toisena maaliin. Lopputuloksissa huomioidaan kuitenkin vain kunkin maan parhaan joukkueen tulos, miksi miehet jäivät hienolla suorituksellaan tulosten ulkopuolelle. Toiseksi tuli Sveitsi ja kolmanneksi Tšekki. Suomi voitti miesten sarjan lisäksi naisten ja poikien viestit, tytöt ottivat hopeaa.

Sunnuntaina oli vuorossa pitkä matka. ”Matkalle tuli muutama huono reitinvalinta. Kilpailu käytiin mäkisessä Falunin maastossa ja reitinvalintojen onnistuminen ratkaisi päivän mitalit” Samuel kommentoi päivän kilpailua ja neljättä sijaansa. Suomen miehistä Andre Haga voitti pronssia. Kilpailun voitti Ruotsin Marcus Jansson ja hopeaa Krystof Bogar.

Maanantaina oli ansaitusti lepopäivä ja kilpailut jatkuivat tiistaina sprintillä. Ennakkoon sprintti oli vähiten Samuelille sopiva matka, minkä vuoksi lopputulosten kuudes sija oli iloinen yllätys. Samuel kommentoikin, että alun korttelipyöritys oli haastavaa ja siinä oikeastaan tuli jo voittajaan liian suuri ero, muuten tekeminen oli vahvaa.

Keskiviikkona kilpailut päätti yhteislähtökilpailu. Hajonnat olivat suuria, mutta silti Samuel johti kilpailua ensimmäisestä kartanvaihdosta loppuun asti ja uusi siten viimevuotisen mestaruutensa. Matkalla hän pelkäsi jo menettäneensä johdon yhden reitinvalintavirheen takia, mutta vahvalla etenemisellä muut eivät pysyneet perässä ja eroa seuraavaan tuli melkein 2 minuuttia. Hopeaa otti Portugalin Davide Machado ja pronssia Tšekin Krystof Bogar.

Neljä henkilökohtaista matkaa, kaksi mitalia ja kaksi TOP6 sijoitusta tekivät viikosta kokonaisuudessa erittäin hyvän. Paljon onnea kilpailumenestyksestä Samuel!

Teksti: M.P.