Samuelin MM-kisaviikko

Pyöräsuunnistuksen aikuisten ja nuorten MM-kilpailut suunnistettiin Tšekin Jičínin alueella 20.-26.8.2023.

Vuorossa on lajin 20:s MM-kilpailutapahtuma ja mukana on urheilijoita 25 maasta. Aluksi MM-mitaleja jahdattiin sprintissä sunnuntaina Jičínin keskustan tuntumassa pääosin urbaanissa pyöräsuunnistusmaastossa. Siina Asikkalan Raikkaan Samuel Pökälä oli 23. Noin kolme ja puoli minuuttia isäntämaan Krystof Bogaria hitaampana.

- Kisat alkoivat sprintillä, jossa oma fyysinen kulku tuntui jo vähän heikolta. Tämä ihmetytti kun valmistavat treenit olivat sujuneet hyvin, mutta ajattelin että noin 30 asteen lämpö vaatii vaan alkuun vielä totuttelua. Sprintin jälkeisenä välipäivänäkään olo ei ollut ihan normaali ja yöllä ennen pitkän matkan kisaa heräsin siihen että oli todella huono olo enkä meinannut saada nukuttua. Päätin jättää pitkän matkan väliin koska ajattelin ettei ole järkeä startata siinä kunnossa ja pahimmassa tapauksessa menee loppuviikko piloille. Olo paranikin päivän aikana, mutta ilmeisesti joku tauti jäi vielä vaikuttamaan koska seuraavat kolme yötä nukuin todella huonosti, nukahdin noin kahden aikaan ja heräsin viideltä eikä mikään tuntunut auttavan. Pitkän matkan jälkeen oli keskimatka, jossa oli todella tyhjä olo enkä jaksanut fyysisesti ollenkaan, kertoo Samuel Pökälä.

Tuo MM-kilpailujen keskimatka ajettiin keskiviikkona Tšekin Mostekissa. Möykkyisiä ajouria sekä enimmäkseen lyhyitä suunnistusvälejä tarjoillut kilpailu ajettiin edelleen lämpimissä keleissä, mutta muutamin kohdin yön sateen jäljiltä mutaisilla urilla. Samuel olikin matkalla 27. vajaat kuusi minuuttia Tsekin Krystof Bogarista jääneenä.

- Seuraavan päivän välipäivä onneksi vähän auttoi palautumaan ja yhteislähdössä sain ihan hyvän kisan, mutta fyysinen vire ei ollut vieläkään lähellekään hyvää. Tuloksena kuitenkin neljäs sija mihin olin maalin tullessa todella tyytyväinen, kun ottaa huomioon että kisa-aamuna mietin vielä onko järkeä startata ollenkaan, kommentoi Samuel.

Perjantain yhteislähdön tulokset:

Miehet (39,4km – 180m): 1) Vojtech Ludvik CZE 1.24.28, 2) Andre Haga FIN 1.24.43, 3) Simon Hellmueller SUI 1.25.07, 4) Samuel Pökälä FIN 1.25.35

Päätöspäivänä viesti ajettiin joukkueella Kare Kaskinen, Samuel Pökälä, Andre Haga.

Samuel kertoo viestista näin:

- Viestissä meillä oli huonoa tuuria heti avausosuudella kun Kare Kaskinen kolaroi toisen ajajan kanssa ja menetti siinä aika paljon aikaa. Pääsin omalle osuudelleni noin 7 minuuttia kärjestä. Ajo ei ollut fyysisesti kovin vahvaa mutta sain tehtyä ihan ok suorituksen ja poimittua muutamia sijoja. Andre sai vielä nostettua meidän lopulta viestissä viidenneksi.

Viestin tulokset, Miehet: 1) Tsekki 2.23.20 (Vojtech Stransky, Vojtech Ludvik, Krystoff Bogar), 2) Liettua (Jonas Vytautas Gvildys, Jonas Maiselis, Ignas Ambrazas) 2.29.26, 3) Sveitsi (Flurin Schnyder, Silas Hotz, Simon Hellmueller) 2.29.44, 4) Ranska 2.32.02, 5) Suomi (Kare Kaskinen, Samuel Pökälä, Andre Haga) 2.32.36