Yhteislähtökilpailu Aurinkovuorella 6.6.

Lisätiedot tapahtumasta: Asikkalan yhteislähtö

Asikkalan Aurinkovuorella kisataan suunnistuksen yhteislähtökilpailu torstaina 6.6. Kisa käydään iltakilpailuna ja se tarjoaa mahdollisuuden virittäytyä Venla-/Jukola-tunnelmiin puolitoista viikkoa ennen viestikauden huipennusta. Maasto ei kuitenkaan tarjoa Lakia-Jukolan maastotyyppiä, sillä Aurinkovuori kuuluu II Salpausselkään ja kisamaastossa on 60 metrin korkeuserot. Lisäksi tarjolla on paljon polkuja ja vaihtelevaa kasvillisuutta. Voisi jopa sanoa, että maastotyyppissä on keskieurooppalaisia piirteitä. Ratamestarit ovat suunnitelleet radat, joissa korkeuserot on suhteutettu sarjoihin sopiviksi, joten iäkkäimpien sarjoissa suurin nousu tullee lähtöpaikalle mennessä.

Yhteislähtönä kisaillaan kaikkien suorien ratojen sarjoissa eli jopa H/D10-sarjassa. Tällä halutaan antaa myös nuorille vaihtelua kisoihinsa. Ainoastaan rastireitti- (H/D10RR) ja tukireitti- (H/D12TR) sarjoissa lähdetään matkaan totutusti väliaikalähdöin. Kisaformaatti noudattelee aiemmin Lammin Säkiän aiemmin järjestämiä Haku-Veikon rasteja, joista Asikkalassa on lämpimät muistot. Hajontatapana on pääsääntöisesti perhoslenkkihajonnat. Suunnitelmissa olisi vakiinnuttaa tämäntyyppinen yhteislähtökilpailu kisakalenteriin myös tuleville vuosille.

Tämän vuoden kilpailu järjestetään lähikilpailun säännöillä eli hieman tavanomaista kevyemmin. Tästä huolimatta kisaamaan ovat tervetulleita kaikki kilpailulisenssin hankkineet. Kartasta ja radoista ei myöskään ole tingitty, vaan vanha Aurinkovuoren kartta on uusittu kauttaaltaan laserkeilaukseen perustuvia korkeuskäyriä myöten. Ja koska kisapaikkana toimii Vääksyn urheilukenttä, on kisaajille tarjolla tavanomaisesta poiketen pesutilat lämpimine pseuvesineen.