Minna rohmusi mitaleita Salon PM-kisoissa

Salossa juostut Pohjoismaiden mestaruuskisat sekä maailmancup keskimatkalla ja sprintissä olivat Minnan osalta lähes toisinto kahden vuoden takaa Tanskan Bornhol- milla juostuista kilpailuista ainakin mitä tulee mitalien määrään. Bornholmilla tuloksena oli kolme hopeaa henkilökohtaisilta matkoilta ja viestistä pronssia. Salossa tase oli vielä parempi: kultaa sekä pitkältä matkalta että sprintistä, hopeaa viestistä ja pronssia keskimatkalta. Samalla Minna oli taas ainut kilpailija, joka sai mitalin kaikilta matkoilta! Kun vielä Merja Rantanen otti hopeaa pitkältä matkalta ja oli neljäs keskimatkalla muitten naisten sijoitusten ollessa lupauksia antavia, on Suomen naisten tilanne todella lupaava Unkarin MM-kisoja ajatellen.

Miesten osalta hyvät tulokset ovat vielä haussa. Viestipronssi ei todellakaan vastan- nut odotuksia. Paras henkilökohtainen sijoitus oli Topi Anjalan neljäs sija keski-matkalla. Kymmenen sakkiin ylsi yhteensä neljä miestä, joten kärki ei ole kovin kaukana. Mutta miesten taso on sen verran kova, että suomalaisten on parannettava tasoaan pykälällä taistellaksen mitaleista Miskolcissa elokuussa.

Suomen nuoret rämpivät tosi kaukana maailman kärjestä tällä hetkellä. Ainakin ruot- salaiset tuntuvat olevan selvästi junnujamme edellä. Yllättävää kyllä Suomen nuor- ten fysiikkakaan ei tuntunut olevan kohdallaan. Yliväsyneitä suomalaisia ei ollut hauska katsella maalisuoralla. Muutenkin Ruotsi hallitsi PM-kisoja melko suveree- nisti Suomen ollessa kakkosena. Ruotsi kahmaisi peräti 20 mitalia, Suomen saalis oli yhdeksän ja Sveitsin viisi mitalia. Tulokset