Venlat sijalla 10 Mikkeli-Jukolassa

Mikkelin raviradan lähimaastoissa juostu Venlojen Viesti ei tarjonnut suunnistukselli- sesti mitään erikoista. Armeijan harjoitusalueella oli paljon polkuja, pikkumäkiä ja vihreitä alueita. Ainoa asia, joka teki kisasta rankan oli kaunis ja helteinen sää.

Ykkösjoukkueen aloittajana oli Hannele ja kakkosen Erja. Tytöt hoitivat osuutensa mallikkaasti ja perinteisen kaavan mukaan: Erja tuli vaihtoon vähän ennen Hannelea. Eroa kärkeen oli kakkosella puolitoista minuuttia ja ykkösellä runsaat kaksi minuuttia. Sijoitukset vastaavasti 20:s ja 43:s. Eli kaikki oli vielä mahdollista.

Kakkososuudella Sirkka-Liisa aloitti hyvin kunnes sortui hänelle epätyypilliseen tapaan vitosrastilla samaistamisvirheeseen. Neljän minuutin pummi tiputti ykkösjoukkueemme käytännössä kärkitaistelusta. Kakkosen Anniina teki hyvän rutiinisuorituksen ja piti joukkueensa viidenkymmenen kieppeillä. Ykkösen ero kärkeen oli tässä vaiheessa yli yhdeksän minuuttia ja kakkosen runsaat yksitoista ja sijoitukset 46:s. ja 55:s.

Kolmososuudella ykkösen Kirsi kertoi suunnistuksen sujuneen suhteellisen hyvin ja nosti joukkueensa sijalle 30. Eroa kärkeen oli kuitenkin jo 13 minuuttia. Kakkosen Riina ei tehnyt juuri virheitä ja tuli vaihtoon sijalla 59.

Ankkuriosuudella ykkösjoukkeen Minna sai taas ison urakan hoitaakseen. Kuudes kilpailu viikon aikana oli kuitenkin raskas vaikka sujuikin tyypillisen tapaan vauhdik-kaasti. Parin minuutin virheistä huolimatta hän sai nostettua ykkösen sijalle 10 ja oli ankkuriosuuden toiseksi nopein vain 16 sekuntia PM-kisat väliin jättäneestä Hellaksen Tatjana Ryabkinasta. Kakkosen Mari suoriutui ankkuriosuudestaan maail- man huippujen seassa mallikaasti ja oli maalissa 75:s. Venlojen kolmosjoukkue oli maalissa 254:s, nelonen 646:s ja vitonen 867:s.

Jukolan viestissä ykkösjoukkueemme Samuel, Seppo, Niilo, Jukka, Antero, Niko ja Jarno nostivat viimevuotista sijoitustaan huomattavasti ja päätyivät sijalle 288. Tästä on hyvä jatkaa nousua parinsadan joukkoon. Kakkosjoukkuekin paransi sijoitustaan ja oli maalissa 731:s.