SM-erikoispitkä Minnan näytöstä

Keuruulla juostiin tänään 24.5. SM-erikoispitkä fyysisesti hyvin vaativassa maastossa. Pihlajavedellä käydyssä kisassa ei ollut tällä kertaa yleisissä sarjoissa ollenkaan perhoslenkkejä, vaan kilpailu käytiin kahtena osana suurin hajonnoin. Niinpä kilpailijoilla ei ollut välttämättä ollenkaan kunnolla tietoa sijoituksestaan kilpailun aikana.

Minna kertoi, että ykköselle mentäessä joku yritti seurata häntä, mutta muuten hän sai juosta yksin koko 16 kilometrin kisan! Vasta 14 kilometriä juostuaan hän tiesi tilanteen lopun parin kilometrin putkiosuuden alkaessa. Minnan mukaan maastossa oli paljon hakkuutähteitä ja paikoin pitkä suopursukasvusto teki matkanteosta todella rankkaa. Hän ajatteli matkan aikana, ettei yritäkään mennä maksimivauhtia. Siitä huolimatta sippaaminen lopussa oli kuulemma todella lähellä. Maaston raskaudesta kieli myös se, että nuoremmat kilpailijat kävelivät maastossa, koska fysiikka ei yksinkertaisesti riittänyt.

Minnan jälkeen toiseksi tuli KooVeen Merja Rantanen yli yhdeksän minuuttia perässä.Kolmas oli Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke lähes kolmetoista minuuttia kärjestä. Miesten sarjan vei nimiinsä IFK Göteborgia edustava Mats Haldin. Yllätys oli sen sijaan OK Orientin Esa Huttusen toinen tila, vain 27 sekuntia Matsista. Vaajakosken Terän Pasi Ikonen hoiti pronssin Jyväskylään vajaat kolme minuuttia ykkössijasta. Minnan ja Pasin yhteistaloudessa juotiin siis mestaruuskahvit kahden mitalin kunniaksi.