Suunnistajilla menestyksekäs vappuviikonloppu

Lauantaina juostiin Närpiössä kevään tasokkain kansallinen kilpailu Finnspring. Minna juoksi pitkän matkan kilpailun ykköseksi vaikka suunnistus ei aluksi maittanut. Ennen pitkää väliä oli Liisa Anttila vielä kärjessä, mutta huonon alkunsa jälkeen Minna ryhdistäytyi ja jätti toiseksi tullutta TuS:n Bodil Holmströmiä vähän yli minuutin. Kolmanneksi sijoittui KooVeen Liisa Anttila, joka hävisi pari minuuttia.

Sunnuntaina Orimattilan Rastivarsat järjesti Tönnön maastoissa kansallisen keskimatkan kilpailun. Osanottajia oli yli 900 eri puolilta Etelä-Suomea. Samalla ratkottiin Lahden alueen mestarit. Maasto oli sopivan vaativaa kallioineen ja notkelmineen. Ainut kunnon hakkualue ylitettiin vasta aivan lopussa.

16-sarjalaistemme menestys oli ilahduttavaa. Niko Lehtinen korjasi voiton ja voitti SKVuoksen Tuomas Kotron niukalla yhdeksän sekunnin marginaalilla. Kolmanneksi sijoittunut LS-37:n Pauli Huusari hävisi jo pari minuuttia. Mia Lindroth oli puolestaan kolmas tyttöjen sarjassa. Lynxin Annika Kottonen oli kolmisen minuuttia nopeampi.

14-vuotiaissa sekä Hanna Niemi että Joona Lindroth olivat seitsemänsiä. Kimi Lehtinen oli kymmenes samassa sarjassa. H8RR:n Harri Niemi juoksi ensimmäisessä kisassaan heti viidenneksi.

Kun vielä Antero Näsi otti H55-sarjan toisen tilan ja Pekka Niemi tuli kolmanneksi H65-vuotiaissa, oli menestys Orimattilassa odotettua parempi.