Nuoret suunnistajat urakoivat

Viimeiset pari viikonloppua ovat olleet aika kiireisiä Raikkaan nuorille suunnistajille. Lauantaina 21.8. seitsemän nuoren joukko huoltajineen matkasi Tampereelle Nuorten Jukolaan. Tavoitteena oli parantaa viimevuotista 43. sijaa.

184 joukkuetta starttasi Kaupin ulkoilualueen poluille ja kankaille. Raikkaan viestiä kiidätti aluksi Kimi Lehtinen, joka ei saanut suoritukseensa ihan toivottua sujuvuutta. Muilta viesti sujuikin sitten nousujohteisesti. Joona Lindroth, 14, onnistui osuudellaan erinomaisesti. 16-vuotiaiden joukossa hän eteni osuutensa 24. nopeimmalla ajalla ja nosti Raikkaan sijalle 49. Siitä joukkueen seuraavat viestin viejät, Heta Niemi, Aapo Lehtinen, Mia Lindroth, Hanna Niemi ja Niko Lehtinen napsivat vielä 8 sijaa. Näin Raikkaan kaikkien aikojen toiseksi paras sijoitus Nuorten Jukolassa oli saavutettu. Kun vielä muistaa, että kahta nuorinta lukuun ottamatta joukkueen kokoonpanon on mahdollista säilyä samana ensi vuonna, voimme toivoa hyvää tulosta ensi vuonnakin. Osuuspaikoista toki kisataan seuran nuorten kesken ja ensi vuodelle olisi mahdollista saada jopa kakkosjoukkue Kajaaniin.

Mia Lindroth siirtyi Nuorten Jukolan suorituksensa jälkeen Tampereelta Kouvolaan, jossa hän samana iltana pyöräsuunnisti itselleen vielä keskimatkan hopeamitalin 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Sisarensa Mona kuittasi itselleen kuudennen sijan ja plaketin 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Lahtisen Tuomon otti hopeasijan 20-vuotiaissa miehissä ja Samuel Pökälä 8. sijan miesten pääsarjassa. Samuelin panostus pääsarjaan palkittiin maajoukkuetehtävällä, hän matkustaa pyöräsuunnistuksen maailmancupin finaalikierrokselle Italiaan syyskuussa.

Sunnuntaina 22.8. Samuel ja Tuomo voittivat ylivoimaisesti 20-vuotiaiden miesten pariviestin, eikä Raikkaan mainio panos jäänyt tähän. Mia ja Mona pyöräsuunnistivat 20-vuotiaiden naisten sarjassa pronssia. Kun tytöt ovat vasta 16- ja 17-vuotiaita, voi heiltä odottaa tulevaisuudessakin hyviä sijoituksia. Aikamoista urakointia tytöiltä!

Viime viikonloppuna kokoontui 1500 koululaista kilpailemaan Koulun Liikuntaliiton mestaruuksista Ikaalisiin. Henkilökohtaisilla matkoilla Asikkalaa edustavista koululaisista parhaiten menestyivät Hanna Niemi (10. 15-vuotiaissa tytöissä), Kimi Lehtinen (14. 15-vuotiaissa pojissa) ja Niko Lehtinen (23. 17-vuotiaissa pojissa). Mia Lindroth edusti nykyistä kouluaan Hankasalmen lukiota ja oli 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa 18.

Sunnuntain viestikisoihin Asikkalasta oli 3 joukkuetta, joista yläkoulun sarjassa kilpaillut joukkue, Kimi Lehtinen, Hanna Niemi ja Joona Lindroth, oli mainiosti 6. Nuorempi, kilpailukokemusta samassa sarjassa hakenut joukkue, Heta Niemi, Aada Lehtinen, Antti Riukka, oli 49. Matkaan sarjassa lähti 58 joukkuetta. Lukion sarjassa joukkue Niko Lehtinen, Mona Lindroth, Asta Järvinen oli 50. Sarjassa oli 67 joukkuetta.