SM-viikonloppu

Lauantaina 18.9. juostiin Orimattilan Sammalistossa keskimatkan SM-kisat. Karsintoihin osallistui 13 raikkaalaista, mutta vain neljä heistä pääsi A-finaaleihin, joissa ratkottiin mitalit.

Maasto oli hyvin vaativaa ja pienipiirteistä ja kilpailijat saivat olla tosissaan jo karsinnassa. Raikkaalaisista karsinnan selvittivät Kimi, Niko, Kirsi ja Minna. Kirsi jätti A-finaalin juoksematta ja keskittyi seuraavan päivän viestiin. Lehtisen Kimi ja Niko yrittivät tosissaan, mutta tekivät liikaa virheitä eivätkä olleet tyytyväisiä suoritukseensa. Jotenkin jäi mielikuva, että poikien otteesta puuttui rentous. Liika yrittäminen ei tuo tulosta eikä lopputulosta saa miettiä liikaa kisan aikana. Kuitenkin jo A-finaaleihin selviytyminen oli hieno asia poikien kannalta.

Naisten puolella Minna oli tutun ylivoimainen. Yli minuutin ero toiseksi tulleeseen Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Finckeen oli lievästi alimittaisella radalla osoitus ylivoimasta vaikka Minnalle tulikin loppulenkillä 45 sekunnin virhe. Kolmannen sijan vei Lynxin Karoliiina Sundberg. Minna hävisi koko kauden aikana vain kerran suomalaisnaisille! Jotenkin tuntuu, että suomalaisnaisten fysiikka ei ole riittävän korkealla tasolla. Nuorten maailmanmestareita kyllä löytyy melkein joka vuosi, mutta siirtyminen naisten sarjaan on monelle yllättävän suuri harppaus. Syksyn ja talven aikana on tehtävä useita pitkiä parin kolmen tunnin lenkkejä jos aikoo olla huipulla seuraavalla kaudella.

Suunnistustaitojakin on paljon helpompi harjoitella kun fyysinen puoli on kunnossa.

Sunnuntaina 19.9 olivat vuorossa SM-viestit Vihdin Tervalammella. Raikkaalta oli tulessa vain kaksi joukkuetta: D18 Sanna Nykänen ja Lindrothin sisarukset Mona ja Mia. Tuloksena 18:s. sija. Naisten joukkueessa juoksivat Kirsi Kiiskinen, Erja Joensuu ja Minna. Paljon ei jälkipolville jäänyt kerrottavaa. Tuloksena oli kuitenkin 7:s sija, mitä voi pitää aivan mukiinmenevänä sijoituksena.