Asikkalan Raikkaan suunnistusjaosto pesi tossunsa

Asikkalan Raikkaan suunnistusjaosto päätti tämän vuoden suunnistuskauden laittamalla "tossut pesuun". Uusi kausi on odottamassa jo nurkan takana, kun hiihtosuunnistajat hiihtävät ensilumen rasteille Lapissa joulukuun alussa.

Tilaisuuden aluksi kahviteltiin ja sitten alettiin muistella kulunutta vuotta. Vuosihan alkoi komeasti, kun Minna Kauppi valittiin Urheilugaalassa vuoden urheilijaksi.

Seuran suunnistajat osallistuivat vuoden aikana suunnistuksen eri lajeihin, niin kesä-, hiihto- kuin pyöräsuunnistukseenkin. Keväällä järjestettiin suunnistuskoulu ja muita lasten ja nuorten tapahtumia. Toukokuusta elokuun loppuun käytiin iltarasteilla, syksy oli SM-kilpailujen aikaa ja syyskuun lopussa nuoret järjestivät ensimmäisen Amazing Tourin, johon osallistui kuusi joukkuetta.

Tilaisuudessa palkittiin mitalisteja, nuoria sekä seura-aktiiveja.

Ensimmäiseksi onniteltiin seuran pitkäaikaista toimijaa ja kilpailijaa Matti Hakalaa, jolla on useita mitalisijoja menneiltä vuosilta suunnistuksen veteraanisarjoissa, ja hän on toiminut myös seuran luottamustehtävissä. Nilkat eivät kestä enää metsässä juoksemista, mutta kovakuntoinen 80-vuotias pitää kuntoa edelleen yllä pyöräilemällä. Viime kesänä pyöräilykilometrejä tuli 4000.

Tilaisuudessa palkitut kilpailijat ja seuratoimijat:

MM-, SM- ja maailmancupmenestys: Minna Kauppi

SM-menestys: pyöräsuunnistajat Samuel Pökälä ja Tuomo Lahtinen miesten pääsarjassa,

Mia ja Mona Lindroth sarjoissa D18 ja D20

Ruusulla muistettiin myös veteraanisarjoissa mitaleille pyöräilleitä Pekka Pökälää ja Risto Iivosta.

Nuorten palkinnot:

Nuori suunnistaja kiertopalkinto: Mia Lindroth

Alle 14-vuotiaat suunnistajat: 1. ja kiertopalkinto: Joni Hirvonen 2. Tiina Kolila 3. Velma Kinnunen

Muut alle 14-vuotiaat kilpasuunnistusmitalin saajat: Harri Niemi, Joonas Salminen, Henna Kolila, Emilia Lokkila, Camilla Lokkila, Peter Uusitalo, Veikka Numminen ja Aada Lehtinen.

Kannustuspalkinto: Hanna Niemi ja Heta Niemi

Asikkalan Raikkaan suunnistusjaosto ei olisi sinettiseura ilman hyviä ohjaajia. Ohjaajamuistamisen saivat: Liisa-Marjatta Pietinen, Tuija Lindroth, Joonas Jaakkola, Mona Lindroth, Kasperi Lehtinen, Asta Järvinen, Sofiina Kuronen, Hanna Niemi ja Heta Niemi.

Erityiskiitos nuorelle ohjaajalle: Mona Lindroth

Sinettiseuran vuoden juniorivalmentaja: Antero Näsi

Lisäksi ruusuilla muistettiin emännän rooliin ryhtynyttä Tiina Niemeä, AR-Leidien puuhanaisia Liisa-Marjatta Pietistä ja Tuija Lindrothia sekä jaoston sihteeriä Tiina Reinikka-Järvistä.

Tilaisuuden lopuksi kisattiin perinteisesti tietovisassa ja arvottiin pikkupalkintoja.

Ensi kautta odotellessa.