Joona sarjansa voittoon Lahti-suunnistuksessa

Kaksipäiväinen Lahti-suunnistus käytiin Sairakkalan vaativassa suppamaastossa. Ratamestari Juuso Lehtinen oli laatinut vaativat radat.

Lasten ratojen tekeminen tähän maastoon oli varmasti ollut erityisen hankalaa sillä oikomiseen sopivia polkuja ja teitä ei kilpailukeskuksen läheisyydestä juurikaan löytynyt.

Lauantaina suunnistettiin keskimatkat.

H15-sarjassa Joona Lindroth suunnitteli lähtevänsä rauhallisesti matkaan ja ottavansa rastit tarkasti. Tarkkuus tuottikin tulosta ja Joona johti kisaa alusta loppuun asti. Kakkossijoille lauantaina raikkaalaisista ylsivät Joni Hirvonen sarjassa H13 sekä sisarukset Hanna ja Heta Niemi sarjoissa D16 ja D15.

Sunnuntaina olivat vuorossa pitkät matkat. Joona lähti puolustamaan ensimmäisen päivän sijoitustaan. Hyvin Joonalla hermot pitivät ja toisen päivän kolmas sija riitti kokonaiskilpailun voittoon. Olihan ensimmäisen päivän etumatka peräti viisi minuuttia.

Niemen Hanna aloitti vauhdikkaasti, mutta kakkosrastille tuli paha pummi, joka pudotti Hannan sekä päivän, että kokonaiskilpailun kolmoseksi. Pikkusisko Heta sen sijaan suunnisti tasaisesti oman ikäluokkansa kilpasisaria vastaan. Tuloksena oli päivän ja kokonaiskilpailun toinen sija.

Jonin päivä muuttui alun hyvin sujuneen suunnistuksen jälkeen kurjaksi yhden huonon rastin haun vuoksi, eikä hän tällä kertaa yltänyt mitaleille.

Raikkaalaisista toisen päivän nousijoita mitalisijoille olivat Risto Iivonen toiseksi sarjassa H55AL (sunnuntain nopein), Oskar Breilin kolmanneksi sarjassa H21AL ja Katja Iivonen kolmanneksi sarjassa D21AL.

Vain yhtenä päivänä kisailemaan ehtineistä Anniina Breilin oli sarjassa D21AL sunnuntain toiseksi nopein ja Seppo Järvinen samoin sunnuntain kisassa sarjan H20 toiseksi nopein.

Eri sarjoissa kilpailevien tuloksia on hankala verrata, jollei suunnistettava rata satu olemaan sama, mutta yksi osuus on kaikille yhteinen, nimittäin loppusuora viimeiseltä rastilta maalileimaukseen. Sunnuntain loppusuoran suorituksissa raikkaalaisista nopeimman suorituksen teki Oskar, jonka aika oli 33 sekuntia. Seppo pyyhkäisi lopun 35 sekunnissa ja oli oman sarjansa nopein, Nopeimpia omissa sarjoissaan olivat myös Hanna (37 s), Heta (38 s) ja Harri (42 s) Niemi. Eikä isä-Seppokaan huonosti juossut viimeistä väliä, sillä tulos oli 41 sekuntia. Koko kisan nopein, epävirallisessa tilastossa, taisi olla Lammin Säkiän Tommi Huostila sarjassa H14. Tommi kiisi loppuvälin aikaan 30 sekuntia. Miesten pääsarja ei päässyt lähellekään Tommia. Nopeimman loopukiri kesti 35 sekuntia.