Minna pitkän matkan toinen

Suunnistuksen pitkän matkan finaalit juostiin Varsinais-Suomessa Yläneellä. Raikkaan suunnistajat lähtivät hyvin odotuksin näihin finaaleihin. Olihan yhdeksän kymmenestä suunnistajasta selvittänyt tiensä A-finaaliin.

Minna suunnisti odotetusti kärjessä, vaikka kotikoneitten äärellä olijoita pidettiinkin vähän aikaa jännityksessä, kun ensimmäistä väliaikaa ei meinannut löytyä. Lopulta Merja Rantanen suunnisti 10,7 km matkan 38 sekuntia nopeammin.

Sirkka-Liisa Lauronen osoitti olevansa edelleen mainiossa suunnistusvireessä ja tuli maajoukkuesuunnistajien tähdittämän kärjen takana sijalle 16.

Nuorista suunnistajista Heta Niemi suunnisti ensimmäisissä SM-kisoissaan ja lopputulos oli jopa yllättävänkin hyvä. Vähän jäi harmittamaan, että Heta jäi plaketista 41 sekuntia ollen 12. Hetan suoritus oli tasainen. Isosisko Hanna jäi plaketista vielä vähemmän. Ero 10. sijaan oli vain 23 sekuntia. Matkaa oli 5,6 km ja Hannalle tuli matkalla pari harmittavan isoa hakua. Jos toinen niistä olisi jäänyt pois, olisi plaketti nyt takataskussa. Vaan jossitteluahan tämä tällainen on. Onnistumiset ja epäonnistumiset tehdään metsässä.

Muut nuoret, Mia ja Mona Lindroth, Sanna Nykänen, Niko Lehtinen ja Seppo Järvinen eivät onnistuneet toiveidensa mukaisesti, vaan sijoittuivat sijoille 25.-34.

Joona Lindroth ei päässyt SM-urakkaansa aloittamaan, kun parin viikon takainen jalkavamma esti suunnistuksen.

Ryhmä 2:n kisoissa Leena Hirvonen suunnisti sijalle 28 sarjassa D40.