Pyöräsuunnistuksen SM-mitalit jaossa Liperissä

Pyöräsuunnistuksen suomenmestaruuksista kisattiin viikonloppuna Pohjois-Karjalassa, Liperissä.

Raikkaalaisista mukana oli neljä suunnistajaa.

Miesten pääsarjaan tänä vuonna siirtyneistä Samuel Pokälästä ja Tuomo Lahtisesta, Samuel on päässyt paremmin kiinni miesten vauhtiin. Lauantaina 30.7. suunnistetun pyöräsprintin nopein oli Kouvolan Suunnistajien Samuli Saarela, jolle Samppa hävisi vain 47 sekuntia 9,3 km matkalla. Samppa oli sprintin neljäs, Tuomo 15.

18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Mia Lindroth nappasi pronssimitalin ja samoin teki Pekka Pökälä sarjassa H60.

Sunnuntaina olivat vuorossa pitkät matkat. Samppa aloitti samoin kuin lauantaina kellottaen kärkiaikoja. Loppua kohti vauhti hieman hiipui ja Samuli Saarela otti jo toisen mestaruuden tänä viikonloppuna. Radan pituus oli 31 km. Voittajalla matkaan kului 1.42.11 ja Sampalla 1.46.34.

Väliin mahtui vielä Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurila ajalla 1.43.14. Sampalle tuli siis pronssimitali. Ero neljänteen sijaan ei ollut suuri. Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi hävisi vain 2 sekuntia.

Pyöräsuunnistajien vauhti on kuntopolkijalle käsittämätöntä. Sampalla meni aikaa 3.16 min/km maastossa. Ja siinä sentään luetaan karttaakin!

Tuomon kohtaloksi pitkällä matkalla tuli keskeyttäminen. Pekka Pökälä pyöräili H60-sarjassa 13,5 km keskinopeudella 3,37 min/km ollen neljäs ja Mia Lindroth D18-sarjassa 17,7 kilometriä keskinopeudella 5.08 min/km ollen myös neljäs.

SOC-Asikkala nappasi kaksoisvoiton sarjassa H65. Risto Orpana voitti ja Pertti Nyberg oli toinen. Sarjan H60 voitto meni SOC:n Heikki Saariselle. Risto Orpana ja Heikki Saarinen olivat voittajia myös sarjojensa sprintissä.