RaiSu-avaus

Raikkaan kauden aloitus RaiSu-avaus suunnistettiin poikkeuksellisen myöhään tänä vuonna. Ensin lumitilanne pitkitti aloitusta. Sitten muut ohjelmat, kuten alkanut iltarastikausi, siirsivät aloituksen reilusti toukokuun puolelle. Niinpä suorastaan kesäinen sää helli kilpailijoita. Kisa käytiin Syrjänsuppien metsätyöalueella, jossa ajouria piisasi ja risukkoakin, mutta se ei menoa haitannut. Kuuden joukkueen aloittajat asettuivat lähtöviivalle tiistaina 10.5. hiukan kuuden jälkeen. Kisa alkoi sähäkästi kilpailunjohtajan lähtömerkistä. Yleisö tarkkaili tilannetta polkujen risteyksessä, josta osa suunnistajista juoksi. Osa valitsi reittinsä metsän kautta ja niin epätietoisuus tarkasta tilanteesta jännitti kanssakilpailijoita.

Ensimmäisenä vaihtoon säntäsi Kasperi kannoillaan Joona ja Hanna. Rikekin oli aivan vanavedessä. Lisbeth ja Sanna olivat vähän pyörähtäneet rastilippujen etsinnässä ylimääräisille mutkille ja antaneet siten etumatkaa edellä menneille. Vaatimattomana ja rehtinä miehenä Kasperi väitti suunnistuksensa perustuneen hyvään aluetuntemukseen, mikä tietysti saattoi pitää paikkansa, sillä Kasperi on järjestänyt samalla alueella parit iltarastit.

Toiselle osuudelle pääsi ryntäämään ensimmäisenä Raikkaan nuori vauhtihirmu Joni. Tänä vuonna miehenikään ehtivä Matti ei antanut piiruakaan periksi ja säntäsikin matkalla Jonin ohi. Loppusuoralla Joni kuitenkin vielä onnistui ohittamaan Matin ja jälleen sama joukkue vaihtoi ensimmäisenä. Kolmantena vaihtoon tuli Asta, joka oli onnistunut pitämään Hetan takanaan. Niko oli ohittanut Tiinan, joka seikkaili ihan omalla reitillään.

Kolmannelle eli viimeiselle osuudelle lähdettiin siis järjestyksessä Joonas, Olli, Mona, kahden miehen yhdistelmä: Harri ja Seppo, Kimi, Tiina. Jännittävällä ankkuriosuudella ei järjestys paljon päässyt muuttumaan. Nuoret miehet, Joonas ja Olli, painelivat maastossa riuskaa vauhtia ja ratkoivat ensimmäisen sijan kohtalon. Siinä ei Joonaksen paikallistuntemus auttanut, kun Olli painoi ohi. Olisikohan Olli käynyt peruskuntokaudella ahkerammin lenkillä? Vai oliko Joonaksen horoskooppimerkillä vain nyt juuri hiukan heikompi päivä?

Kolmanneksi kirmaisi parhaan sekajoukkueen ankkuri, Mona. Neljäntenä saapui kisan isä-poika kaksikko ja Kimi varmisteli joukkueelleen viidennen sijan. Kun Tiina hölkötteli maaliin viimeisenä, päästiin palkintojen jakoon. Suut saatiin makiaks.

Kauden paras kilpailu, totesi Matti joukkueen suorituksesta.

Ensi keväänä uusiks! Uusin kokoonpanoin ja toivottavasti mukaan saadaan lisää joukkueita.

Kiitos taas kerran Antsalle vaativasta ratamestarin työstä!

Tulokset: 1. Rike, Matti, Olli 2. Kasperi, Joni, Joonas 3. Joona, Asta, Mona 4. Isä ja tytöt (ja poika) 5. Sanna, Niko, Kimi 6. Leidit: Lisbeth, Tiina ja Tiina