Minnalle kultaa keskimatkalta!

Voittajakolmikko Lausannessa

Minna otti jo kolmannen keskimatkan maailmanmestaruutensa Jura-vuoriston rinteillä käydyssä tosi vaikeassa kisassa. Edelliset ovat tulleet Tsekistä 2008 ja Norjasta 2010.

Tossu oli syönnillään kun Minna haki rasteja, sillä suoritus ei ollut aivan virheetön, kuten Olomoucissa 2008. Minna iloitsi paluustaan aivan huipulle todella vaikean viime vuoden jälkeen. Toiseksi tuli Ruotsin vielä viimeistä vuottaan juniorina suunnistava Tove Alexandersson puoli minuuttia perässä. Kolmanneksi sijoittui Venäjän Tatjana Ryabkina. Lähes Minnan vauhtia alkumatkasta edennyt Sveitsin Simone Niggli luki puolivälissä väärää väliä ja hän sijoittui viidenneksi.

Maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini totesi maalialueella tyytyväisenä, että on hyvä, että nyt on mahdollista kyykyttää Simonea sveitsiläisten omissa kisoissa!

Joka tapauksessa Suomen naiset suunnistivat loistavasti, sillä Merja Rantanen oli 8:s ja Saila Kinni 10:s.

Miesten puolella ei mennyt yhtä hyvin, kuten odottaa saattoi. Latvian Edgar Bertuks korjasi tiukassa kisassa voiton ennen Venäjän Vladimir Novikovia ja Sveitsin Fabian Hertneriä. Kaikki kolme edustavat suomalaisia seuroja isoissa viesteissä! Hannu Airila oli 11:s, Pasi Ikonen 19:s ja Jarkko Huovila yli viiden minuutin päässä kärjestä.

Hannu