Peter ja Joni aluemestareiksi

viestihopea

Aluemestaruuksista kisattiin Orimattilan Jursalan maastossa. Maastoalue on peltojen, metsäautoteiden, taimikkojen ja uusien aukkojen pilkkomaa. Väliin jää myös hyvää suunnistusmaastoa: pienipiirteisiä avokallioita, hyväkulkuista mäntykangasta mäkineen ja hieman kuusikkokorpeakin. Näin Rastivarsojen kisatiedote maastoa luonnehti.

Pitkän matkan kisaan osallistui 22 raikkaalaista, joilla oli tuomisinaan kaksi aluemestaruutta, kuusi toista sijaa ja kaksi kolmatta sijaa.

12-vuotiaiden poikien tukireittisarjassa Peter Uusitalo ja Harri Niemi ottivat kullan ja hopean. Joni Hirvonen voitti H14-sarjan. Jonin tämän kesän suunnistukset ovatkin olleet tarkkoja ja nopeita. Hänet on valittu alueen joukkueeseen kisattaessa Kultaisesta kompassista.

Miesten pääsarjassa Seppo Järvinen suunnisti toiseksi LS-37:n Aleksi Anttolaisen jälkeen ja Mari Koivuselle sama sija Lahden Taimen Sanna Andelinin jälkeen naisten pääsarjassa.

Hopeamitalille suunnistivat myös Kirsi Salonen (D35), Leena Hirvonen (D40) ja Antero Näsi (H60). Pronssia saivat Hanna Niemi (D18) ja Joona Lindroth (H16).

Tyttöjen rastireitillä Emilia Lokkila jäi harmittavasti viisi sekuntia pronssista.

Sunnuntain viestikisaan Raikas onnistui kokoamaan vain neljä joukkuetta. Toivottavasti vuoden päästä saadaan matkaan useampia joukkueita.

Sarjassa H21 Niko Lehtinen, Seppo Järvinen ja Jari-Pekka Salminen saivat hopeamitalit Lahden Suunnistajien joukkueiden välissä. H16-pojat Jussi Kauppinen, Joni Hirvonen ja Joona Lindroth nappasivat myös hopeiset mitalit, vaikka kultakin oli jo lähellä. Tästä joukkueesta pitää nostaa esille nuorempien sarjassa suunnistavan Jonin hieno suunnistus. Hän oli koko 16-sarjan toiseksi nopein suunnistaja.

Jukka Lehtinen, Risto Iivonen ja Antero Näsi suunnistivat pronssimitalit H50-sarjassa. Poikaoravissa Joonas, Emilia ja Peter keräsivät kokemusta.