Nuorten Jukolassa

NuJu12

Tämän vuoden nuorten Jukolassa oli nuori, iloinen joukkue. Mukana oli kaksi ensikertalaista tyttöä. Muut olivat nujunneet aiemminkin.

Keväällä näytti siltä, että Raikas saa oman joukkueen Nuorten Jukolaan, mutta juuri ennen viestiin ilmoittautumista selvisi, että Aapo ei lähdekään mukaan. Onneksi Joni pystyi mainiosti suunnistamaan kakkososuuden ja nelososuudelle saatiin naapuriseurasta pätevä tyttö. Niinpä joukkueesta tulikin Asikkalan Raikkaan ja Päijät-Rastin yhteisjoukkue.

Lähtönumero, joka ei perustunut viime vuoden tulokseen (silloinhan joukkue joutui keskeyttämään ensimmäisellä osuudella tapahtuneen kaatumistapaturman vuoksi), oli aika enteellinen.

Numerolla 66 startannut Jussi saapui vaihtoon sijalla 66. Pientä koukkua lukuun ottamatta Jussin suunnistus oli sujunut hyvin. Joni jatkoi toisella osuudella erinomaisia suunnistuksiaan ja nosti sijoitusta lähes 20 sijaa. Tiina oli mukana ensimmäisessä Nuorten Jukolassaan. Vaikka vauhti ei riittänytkään osuuden nopeimmille, teki hän varman suorituksen ja Tessa pääsi jatkamaan viestiä.

Neljännellä osuudella Tessa joutui antamaan hiukan lisää periksi samanikäisille ja vuotta vanhemmille pojille.

Viimeisten kolmen osuuden suunnistajat, Heta, Hanna ja Joona, kuroivat kukin osuudellaan kokonaissijoitusta hieman paremmaksi. Lopulta Joona ankkuroi joukkueen sijalle 69, mikä oli joukkueelle ennakko-odotuksiin nähden hyvä suoritus.

Joukkueessa suunnistivat: Jussi Kauppinen, Joni Hirvonen, Tiina Kolila, Tessa Tähtinen, Heta Niemi, Hanna Niemi ja Joona Lindroth. Kaikki joukkueen jäsenet ovat ikänsä puolesta vielä ensi vuonnakin NuJu-kelpoisia. Toivottavasti saadaan joukkue tai joukkueita mukaan, vaikka yhteisjoukkueina.

Huoltotehtävissä hääräsivät Antsa, Rike ja Mona, joka Nuorten Tiimiläisenä oli myös kunniavieras.