Sampalle MM-mitali pyöräsuunnistuksen keskimatkalta

\"Suomen Samuli Saarela otti kolmannen peräkkäisen MM-kultamitalinsa pyöräsuunnistuksen keskimatkalla keskiviikkona 22.8. Saarela voitti Unkarin Veszpremissä ajetun keskimatkan kilpailun minuutin erolla ennen Venäjän Anton Foliforovia. Saarelan kultaketjun aiemmat osat tulivat Portugalista 2010 ja Italiasta 2011. Suomen miesten mainion päivän kruunasi Samuel Pökälän pronssi. Pökälä jäi hopeamitalista vaivaiset neljä sekuntia.

Suomen toinen mitalisti Samuel Pökälä oli enemmän kuin tyytyväinen pronssiinsa. Pökälän sprinttikisa tiistaina meni aivan penkin alle sijoituksen ollessa vasta 60:s.

- Tiesin, että olen hyvässä ajokunnossa, mutta sprintin jälkeen oli epävarma olo. Valmentajani Mika Tervala antoi eilen illalla jotain ohjeita ja sain niillä varmuutta suoritukseen, keväällä maantiepyöräilyyn keskittynyt Pökälä kertoi.

- Toiselle rastille tuli virhe, kun ajoin risteyksen ohi. Siinä ehkä menetin hopeamitalin, harmitteli Pökälä.

Miesten kisa sujui Suomelta muutenkin mallikkaasti, sillä Saarelan ja Pökälän lisäksi myös Jussi Laurila, Juho Saarinen ja Pekka Niemi ylsivät kymmenen parhaan joukkoon.\"

Raikkaan toinen edustaja, Mia Lindroth, on tehnyt nuorten MM-kisoissa tasaista työtä. Hän oli sprintissä 15. ja keskimatkalla 16. Sisukas Mia pyöräilee myös pitkän matkan finaalissa, jonne hän pääsi karsinnan alussa sattuneesta rengasrikosta huolimatta. Hän talutti pyöränsä läpi loppuradan ja sai hyväksytyn tuloksen.

Lainaus SSL