Pitkillä matkoilla kisattiin SM-mitaleista ja pyöräsuunnistajien MM-urakka päätökseen

Minna Kaupin ykkössuunnistajan paikkaa ei uhattu Tervakoskella järjestetyissä pitkän matkan SM-kisoissa. Karsinnassa Minna vain varmisti paikkansa finaaliin olemalla karsintaryhmänsä kolmas. Finaalissa ei sitten muilla ollut sanan sijaa, vaikka kisan aloitus sujui vähän hapuillen. Minna vei omansa lähes minuutin erolla ennen Merja Rantasta. Kisan kolmas oli Venla Niemi. Hän jäi Minnasta jo yli 5 minuuttia. Minnan sisko, Riina Liuha, suunnisti myös A-finaalissa. Hänen sijoituksensa oli 37.

A-finaaleissa kilpailivat Minnan ja Riinan lisäksi Niko Lehtinen (H20), Hanna Niemi (D17) ja Joona Lindroth (H16). Heistä parasta vauhtia piti Joona. Hän oli kisan 14. jääden plaketista reilu kolme minuuttia.

Maastotyyppi Tervakoskella oli päijäthämäläisille tutun oloista.

Pyöräsuunnistajien maajoukkueet kotiutuivat Unkarista sunnuntai-iltana. Suomalaisille kisat olivat onnistuneet. Pääsarjoissa tuli 9 mitalia ja nuorille 7.

Raikkaan Samuel Pökälä kokosi itsensä hienosti alun sprinttikisassa tapahtuneen epäonnistumisen jälkeen. Hän suunnisti sekä keskimatkalla, että pitkällä matkalla kolmanneksi.

Nuorten maajoukkueessa ensimmäisellä kisamatkallaan ollut Mia Lindroth suunnisti sprintissä ja keskimatkalla lupauksia antavasti sijoille 15 ja 16. Pitkälle matkallekin Mia oli lunastanut sinnikkäällä suorituksella paikan, mutta kisasuoritus muuttui sairaalamatkaksi jo aiemmin viikolla. Harmittomalta tuntunut pyöränpolkimesta saatu kolhaisu nilkassa tulehtui ja jalka turposi. Ilman antibioottejahan siitä ei sitten selvitty.