SM-pronssia Imatralta

Pojille pronssia ja tytöille plaketit

SK Vuoksi järjesti 28.-29.1. hiihtosuunnistuksen sprintin ja parisprinttiviestin SM-kilpailut Imatralla. Viikonloppuna Raikkaan nuoret saivat 1 mitalin ja 3 plakettia.

Lauantaina käydyissä sprintin SM-mitalitaistossa Raikasta edusti 8 nuorta: Sanna Nykänen, Anna Riihimäki, Jussi Kauppinen, Niko ja Kimi Lehtinen sekä Mona, Mia ja Joona Lindroth. Henkilökohtaisilla matkoilla parhaiten pärjäsi Joona, joka nappasi 10. sijallaan plaketin H16 -sarjassa. Samassa sarjassa Jussi oli 20. SM-kilpailut olivat Jussin ensimmäiset hisu -kilpailut.

D20 -sarjassa tytöt jäivät juuri plakettien ulkopuolelle. Mona oli 11. 3 sekuntia Sannaa nopeampana (12.). Ero plakettiin oli kuitenkin selvä, joten tapaus ei jäänyt häiritsemään tyttöjä, vaan kilpailun jälkeen naurettiin tyttöjen tasaisuutta. D18 -sarjassa Mia oli 17. ja Anna 19.

Lehtisen veljeksistä Niko oli sijoituksellisesti parempi. Hän ylsi H20 -sarjassa 15. kun Kimi jäi virheen takia 19. H18 -sarjassa. Finaalissa kukaan raikkaalaisista ei tainnut selvitä ilman virheitä. Lauantain kilpailuun lisämielenkiintoa toi -18 asteen pakkanen, jonka takia lähtöjä jouduttiin aamulla siirtämään.

Sunnuntaina SM-mitaleista kilpailtiin jo hieman leudommassa säässä parisprinttiviestin merkeissä. Muutoksena aikaisempiin vuosiin tänä vuonna viestissä oli 6 osuutta eli molemmille hiihtäjille oli 3 osuutta. Raikkaalta viestissä oli mukana kolme joukkuetta, joista parhaiten pärjäsi H16 -sarjan duo Joona ja Jussi. Joona saapui ensimmäiseltä osuudelta kärjessä vaihtoon ja maalissa pojat olivat hienosti kolmansia. Sarjan voittivat Ounasvaaran Hiihtoseuran pojat.

Molemmat tyttöjoukkueet saivat plaketit. D20 -sarjassa Sanna ja Mona olivat kuudensia, ollen parhaimmillaan viestissä jopa kolmansia. D18 -sarjassa Mia ja Anna olivat kahdeksansia. D20 -sarjan voitti Jämsän Retki-Veikot ja D18-sarjan mestaruus meni Ounasvaaralle.

Kiitos SK Vuokselle hyvin järjestetyistä kilpailuista!