Raikkaan suunnistusveteraani 90-vuotias

Tiistaina 7.2. Raikkaan vanhin suunnistajajäsen, Kauko Iivonen, täytti 90 vuotta. Hänet nähtiin viime kesänäkin alueen suunnistuskilpailuissa. Kilpailuihin hän ei enää ottanut osaa, mutta oli mukana kannustamassa nuorempia ja tapaamassa tuttuja kisakahviossa.

Kauko Iivonen sai suunnistuskärpäsen pureman vähän vanhemmalla iällä. Raikkaan Jukola-voitto 1955 rohkaisi varmaan muitakin asikkalalaisia kartan kanssa metsään. Kauko aloitti suunnistuksen Vesivehmaan Vireen harjoituksissa 1956. Pian mukaan tuli myös kilpaileminen. Kilpailuissa hän on käynyt etupäässä piirin eli alueen tasolla ja aluemestaruuksiakin on yli 20. Ryhmä 2:n (yli 35-vuotiaat) SM-kisoissakin on tullut hyviä sijoituksia, esimerkiksi 1961 yösuunnistuksessa M35-sarjassa 5. sija ja 1973 SM-pitkällä 4. sija sarjassa M50.

Jukoloissakin Kauko oli Asikkalan Raikkaan 2. ja 3. joukkueitten luottosuunnistaja 1960 ja -70-luvuilla. Kauko kilpaili myös hiihdossa ja latusuunnistuksessa.

Ikämiesten viesteihin Kauko on ottanut osaa Teuvo Laisin (nyt 85), Kauko Leskisen(81) ja Matti Hakalan(80) kanssa, vaikka joutuikin silloin suunnistamaan nuorempien sarjassa.

Kilpailu-uransa Kauko Iivonen päätti 50 suunnistusvuoden jälkeen vuonna 2005.

Suunnistuskärpäsen pureman Kauko Iivonen onnistui tartuttamaan myös lapsiinsa Mattiin, Ristoon ja Irmaan. Matti ja Risto hoitivatkin sitten Iivosen perheen mitalikantaan myös SM-tasolla.

Suunnistustartunta on jatkunut myös seuraavaan polveen. Riston tytär Katja johtaa tänäkin vuonna Raikkaan suunnistusjaostoa. Suunnistuksen ohella Iivoset ovat ahkeroineet myös talkoissa.