Jämsä-Jukolassa

Tämän vuoden Jämsä-Jukolassa sää oli kohdallaan. Edellispäivän sade oli sitonut hiekkakankaan pölyä, mutta teltta-alueen rahkasammaleet olivat kuitenkin kuivia. Sade pysyi poissa, eikä aurinkokaan porottanut täydeltä terältä.

Teltta-alueen komein teltta oli jälleen Raikkaan ja MTK-Asikkalan yhteisteltta. Tällä kertaa sieltä käytiin kyselemässä telttapaikkojen koordinaatteja.

Raikkaan venloja oli totuttua vähemmän. Neljä naista on vauvalomalla ja muutamat muut eivät voineet osallistua matkojen, sairastelun tai muiden menojen vuoksi. Neljä joukkuetta saatiin kasaan ja viides joukkue jouduttiin laittamaan juoksijoiden puutteessa juoksijapankkiin.

Venlojen viesti oli varsin kovavauhtinen. Lyhyet osuudet suunnistettiin melko tasaisessa kangas- ja suomaastossa, vain pidemmät aloitus- ja ankkuriosuudet kävivät Sulunmäen rinteellä. Maastoon muodostuneille urille syntyi letkoja, joissa mummot meinasivat jäädä jalkoihin.

Minna oli Raikkaan ykkösjoukkueen aloitusosuudella. Ennakko-odotusten mukaisesti hän tuli ensimmäiseen vaihtoon reilussa johdossa. Joukkueen muut jäsenet, Kirsi, Riina ja Mari, suunnistivat päivänkunnon huomioon ottaen hyvin ja joukkue sijoittui päijäthämäläisistä joukkueista parhaiten 52:nneksi tanskalaisen OK Pan Arhusin voittaessa.

Raikkaan kakkosjoukkue, Sanna, Marja, Mona ja Mia, suunnisti sijalle 296.

Ilta yhdeltätoista pääsi 1608 Jukola-joukkuetta ”jämpsäläiseen mehtään”. Raikkaan joukkueiden aloittajina olivat Joona ja Oskar. MTK-Asikkalan viestiä lähti pimenevään kesäyöhön viemään Matti. Niko, joka suunnisti viime vuonna Raikkaan joukkueessa, lähti nyt viemään Lahden Suunnistajien viestiä aloitusosuudella.

Sunnuntaiaamuna noin varttia vaille kymmenen Raikkaan ykkösjoukkueen Jari-Pekka ankkuroi joukkueen sijalle 350. Joukkueen ensikertalainen, Joni, selvisi haasteesta mainiosti ollen osuusajoissa neljännen osuuden 295.

Kakkosjoukkue suunnisti sijalle 848.Raikas on saanut ilahduttavasti muutamia suunnistajia mukaan joukkueeseen aikuisten suunnistuskoulun kautta.

Jämsä Retki-Veikot selvisivät järjestelyistä hyvin. Parin edellisen vuoden kokemuksiin nähden jonot ruokailuun vetivät hyvin ja ruokaa oli riittävästi. Linja-autoliikennekin sujui niin hyvin kuin sen on mahdollista sujua.

Järjestelyistä riippumattomina ikävinä uutisina voitiin lukea väsyneiden suunnistajien aiheuttamista liikenneonnettomuuksista.