Leimaus 2013

Raikkaan kolmen hengen ”iskuryhmä” päätti perjantaina tutustumisretkensä Leimaus-leiriformaattiin. Leimaus-leiri järjestettiin tänä vuonna Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Järjestämisvastuussa oli Lahden Suunnistajat 37.

Leiri päättyi sadesäähän, mutta onneksi sade pysyi muina päivinä pois tunnelmaa latistamasta.

Leirikilpailu kruunasi harjoitusrupeaman, johon kuului kaksi hyvin laadittua harjoitusta per leiripäivä. Osallistuimme niistä kaikkiin muihin paitsi ensimmäisen leiripäivän hämäräharjoitukseen. Sekin oli tietenkin ohjelmassa, mutta Emilia astui tiistain ensimmäisessä harjoituksessa kuoppaan niin, että polvi kipeytyi ja turposi. Leirilääkäri määräsi Emilian loppupäiväksi lepoon.

Leirillä oli joka päivä aamupäivä- ja iltapäiväharjoitus alussa ilmoitetun tasoryhmän mukaisesti. Tasoryhmiä löytyi viideltä eri tasolta: RR, TR, taso1, taso2 ja teho.

Urheiluopisto tarjosi majoituksen lisäksi hyviä oheisohjelmia ampumahiihdon ampumasuorituksen kokeilusta, parkouriin, kaupunkisotaan, norsufutikseen jne. Ruokailemassa käytiin neljässä vuorossa Scadicin ravintoloissa.

Päätöskilpailussa kumpikin tukiryhmätason leiriläisemme löysi rastinsa sujuvasti ja saapui kokoontumispaalulle sopivasti. Tytöt täydensivät siis Angelniemen Ankkureiden joukkueita mainiosti. Emilian joukkueen kapteeni oli toinen Emilia ja Camillan joukkuetta kipparoitsi Jonna.

Leirillä oli mukavaa ja harjoitukset erinomaisia, kiitos Tauno Haapasaaren, joka oli laatinut valtavan määrän ratoja, jotka vastasivat kunkin taitotason vaatimuksia.

Miksi emme ole löytäneet Leimaukselle aikaisempina vuosina?