Kaksi kisapäivää takana, Suomella 3 mitalia!

MMpitkä 2013

Sprintit ma 8.7.

Eilen maanantaina juostiin sprintit Hiukan pesäpallostadion maali- ja lähtöalueena eli oltiin Sotkamon Jymyn pesäpallojoukkueen kotipesässä. Ihmisiä oli arviolta 8000-9000 stadionilla ja lisäksi muutama tuhat reitin varrella Sotkamon keskustassa. Tunnelma oli ainutlaatuisen hieno ja ennenkokematon kokeneellekin MM-kävijälle. Ja mikäs oli ollessa kun Suomi sai yllättäen mitalin sekä naisissa että miehissä.

Naisten sprintin kullan vei totuttuun tapaan Sveitsin Simone Niggli, toisena oli Ruotsin Annika Billstam ja pronssin nappasi Suomen Venla Niemi. Merja Rantanen sijoittui 8:nneksi. Eli tulos oli selvästi ennakoitua parempi.

Sokerina pohjalla oli miesten sprintti. Voiton vei suvereenilla tavalla Suomen Mårten Boström upealla juoksullaan. Toiseksi sijoittui Iso-Britannian Scott Fraser ja pronssia vei Ruotsin Jonas Leandersson.

Pitkä matka ti 9.7.

Odotukset olivat lupaavat sekä naisissa että miehissä. Naisissa oli taas ykkösenä Simone Niggli, seuraavina tulivat Ruotsin Tove Alexandersson ja Lena Eliasson. Valitettavasti Minnan fyysinen vire ei ollut kohdillaan ja hän jäi ehkä yllättäenkin neljänneksi, mikä harmitti Minnaa tosi paljon. Huonosti nukuttu yö ja jännittäminen olivat tehneet tehtävänsä. Lisäksi hypetys Minnan ympärillä on mennyt jopa liian pitkälle. Hänellä ei ole nykyään hetkenkään rauhaa kisapaikoilla.

Miesten puolella nähtiin mielenkiintoinen ja jännittävä kilpailu loppuun asti. Ranskan Thierry Gueorgiou hallitsi kisan loppupuolta selvästi, mutta onneksi yllätyksestä vastasi Suomen Jani Lakanen hopeallaan. Pronssia otti Latvian Edgars Bertuks. Janin suoritus oli hallittu ja mitalin arvoinen ja hän yllätti monet asiantuntijat.

Hannu