Keskimatka pe 12.7. Vuokatinvaara

Miehissä löytyi ennakkosuosikkien ulkopuolelta voittaja 6.3 km:n vaativalla radalla. Nuorempi Novikovin veljeksistä Leonid korjasi potin johtaen kisaa alusta alkaen vaikka sortui kahteen pikkuvirheeseen lopun helpohkolla osuudella. Näin Venäjä sai ensimmäisen mitalinsa. Hopean otti Ranskan Thierry Gueorgiou, joka hävisi vain yhdeksän sekuntia vaikka teki radan alussa minuutin virheen. Pronssi meni yllättäen Ruotsin hyvin jo juniorisarjoissa menestyneelle nuorelle Gustav Bergmanille.

Kolmas yllätys oli se, että Sveitsin alkukautta suvereenisti hallinneet miehet jäivät kokonaan ilman henkilökohtaista mitalia. Matthias Kyburz, Daniel Hubmann ja Fabian Hertner veivät seuraavat sijat , mutta on helppo arvata, että nämä sijat eivät heitä tyydyttäneet. Kova kilpailutahti oli vienyt heiltä parhaimman terän. Suomen ainut edustaja Hannu Airila oli kaukana kärjestä ja hävisi kärkeen yli viisi minuuttia, loppusijoitus oli 23:s.

Naisten 5 km:n matkalla saatiin taas uusi suomalainen mitalisti. Merja Rantanen sai vihdoin viimein hienosti pronssia Minnan nenän edestä.

Kisa alkoi Minnalta hienosti, mutta pitkän välin rastien 6-7 lopputoteutus meni vähän liian alas. Kun hän vielä meni rastille 11 ennen 10, oli enää kolmas tila tarjolla, mutta sekin haihtui pariin pikkuvirheeseen radan loppupuolen helpoilla rasteilla. Toiseksi viimeisellä rastilla pieni epäily vei lopullisesti mitalihaaveet. Mutta onneksi paikkaaja oli Merja, joka näin sai ensimmäisen henkilökohtaisen mitalinsa MM-tasolla viestimitaliensa kaveriksi. Toiseksi sijoittui Ruotsin Tove Alexandersson. Jo kolmannen kultansa Vuokatin kisoista otti ylivoimaiseen tapaan Sveitsin Simone Niggli.

Ilahduttavaa suomalaisten osalta oli se, että kaikki neljä mitalia menivät eri henkilöille. Mårten voitti sprintin, Jani sai hopeaa pitkältä matkalta, pronssia sai Venla sprintistä ja Merja keskimatkalta. Minnan kaksi nelossijaa eivät tietysti paljon lohduta, mutta hänen suunnistuksensa ei ollut kohdillaan täällä Vuokatissa. No huomenna on vielä viestissä mahdollisuus kiillottaa kilpeä varsinkin naisten osalta, miesten puolella mitali tulee olemaan kiven takana.

Hannu